agrala Wrzesień 24, 2010 Udostępnij Wrzesień 24, 2010 Sprawdziłem w nocie zasilanie - napięcie i prąd, wklepałem te dane o pierwszego lepszego kalkulatora LED(np. http://ledcalculator.net/default.aspx?lang=pl-PL) i wyszło 😃Lepiej się trzymać danych w nocie, bo przecież po coś one są 😉 Nie czepiam się Twojej wypowiedzi ani jej nie neguje. Chciałem się tylko dowiedziec jakie będzie zapotrzebowanie na prąd jeżeli chodzi o podświetlenie. Nie znam się na wszystkim i dlatego pytam. Rozumiem że mam zasilić podświetlenie napięciem 5V przez rezystor 4700 Ohm ale z jakim poborem prądmu ma się liczyć? Mam jeszcze kilka innych rzeczy zasilonychy ze stabilizatora 5V i nie miem czy to wytrzyma czy dać osobne zasilanie na podświetlenie Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Wrzesień 24, 2010 Udostępnij Wrzesień 24, 2010 Rozumiem że mam zasilić podświetlenie napięciem 5V przez rezystor 4700 Ohm ale z jakim poborem prądmu ma się liczyć? Jak już to 4,7 Ohm, przy 4,7k (4700) to te diody będą się ledwo świeciły. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
agrala Wrzesień 24, 2010 Udostępnij Wrzesień 24, 2010 Przepraszam, myślałem że miedzy 4 a 7 jest k Ponawiam pytanie - jakie zapotrzebowanie na prąd? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Wrzesień 24, 2010 Udostępnij Wrzesień 24, 2010 No jak to jakie, przecież masz w dokumentacji, że 0,2A. Więc policz rezystor na taki prąd. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź