mokon Napisano 7 listopada Udostępnij Napisano 7 listopada avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM5": Odmowa dost�pu. Gdy próbuje wgrać program do mojego Arduino UNO wyświetla mi się ciągle ten błąd. Czy ktoś ma rozwiązanie ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) 11 listopada Udostępnij 11 listopada @mokon witam na forum 🙂 Upewnij się, że płytka jest widoczna w systemie na pewno jako port COM5 (port ten powinien znikać po odłączeniu płytki). Jeśli tak się nie dzieje to warto sprawdzić przewód, którym podłączona jest płytka do komputera (czasami pomimo oprawnego zasilania może występować problem z transmisją danych). Jeśli problem nie ustępuje po restarcie komputera to daj znać z jakiego dokładnie Arduino korzystasz - czy jest to oryginalna płytka? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Santiago 11 listopada Udostępnij 11 listopada @mokon Mam tak jak wepnę do innego usb. A ,że msm dwa Arduino często to się zdarza. Sprawdź jeszcze w IDE jaki tam jest ustawione Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mokon 13 listopada Autor tematu Udostępnij 13 listopada To już nieaktualne ponieważ kupiłem nowe. Próbowałem wiele sposobów ale żaden nie działał. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
BeeKeyPro 13 listopada Udostępnij 13 listopada Zazwyczaj trzeba tylko zmienić port com w menadżerze urządzeń. Mógłbym pokazać jak to zrobić, ale skoro problem jest nie aktualny... 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »