Skocz do zawartości

SenseCAP Watcher – AI, które łatwo połączysz z projektem DIY

Komentator

Pomocna odpowiedź

SenseCAP Watcher – AI, które łatwo połączysz z projektem DIY

Kamera z AI w kieszonkowej formie, która potrafi realizować powierzone jej zadania – tak najkrócej można opisać moduł SenseCAP Watcher. Modele sztucznej inteligencji spotykamy w coraz większej liczbie miejsc. Nie są one jednak jeszcze aż tak popularne w projektach DIY. Oto moduł, który może to zmienić.

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

Myślę, że warto poznać ten produkt, nawet tylko w kategorii ciekawostki. Bawię się nim od ponad 2 tygodni. Daje mi to dużo do myślenia. Kiedyś wszyscy programowali mikrokontrolery w asemblerze, później na rejestrach, później z wielkim sukcesem szeroko spopularyzowało się Arduino, a teraz coś takiego... Przyszłość (i to wcale nie taka odległa) zapowiada się ciekawie.

SenseCAP_testy.jpg

Jeszcze kilka lat temu stworzenie systemu, który rozpoznaje cokolwiek z obrazu na żywo było poza zasięgiem większości hobbystów, a teraz zajmuje to 2 minuty. Oczywiście nie można się spodziewać, że ten moduł jest super szybki i ma kamerę, która sprawdzi się w trudnych warunkach, bo tak nie jest. Jednak (jak dla mnie) jest to zdecydowanie coś nowego.

No i przypomina nawet trochę tamagotchi 🤖

• Lubię! 2

Nie mam go teraz przy sobie, więc nie sprawdzę, ale tekstowe polecenia wpisywałem w języku angielskim. Szczerze mówiąc nawet nie wpadłem na to, aby sprawdzić inny język.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.