Skocz do zawartości

Wytrawiarka do hobbystycznej produkcji płytek drukowanych

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Na pewno chciałbym je dodać na pewnym etapie, aby nie musieć korzystać np. z elektrycznego czajnika. Ta maszyna nie ma tego na ten moment tylko i wyłącznie z powodu moich prywatnych preferencji. Zagotowanie wody i puszczenie wytrawiania zajmuje na tyle mało czasu, że nie odczuwam potrzeby automatyzacji tego. Ale zgadzam się, że podgrzewanie wbudowane w wytrawiarkę dałoby świetny końcowy efekt urządzenia i na pewno podniosło wartość maszyny w warsztacie.

@StrongVoltage bardzo estetycznie wykonany projekt, gratulacje 🙂 Dawno nie wytrawiałem żadnych PCB, aż przypomniały mi się "stare" czasy jak w garnku na kuchence mieszałem roztwór z płytką w środku...

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Piękna sprawa że ktoś wystawił wytrawiarkę jako projekt. Kiedyś kiedyś to był bardzo popularny temat na Elektroda.pl. Pokazywałem tam też swoją. W zasadzie kompletny projekt to wytrawiarka i przeróbka laminatora do termotransferu, chyba że się nanosi ścieżki inną metodą. Cieszę się że temat wrócił i chyba mnie to zainspiruje do wystawienia swojego kompletu. Teraz dosyć przystępnie można mieć profesjonalne płytki, ale do prototypowania domowa technologia się nadal przydaje, zwłaszcza jeśli jest dobrze opanowana.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.