Skocz do zawartości

Znalezione w elektrośmieciach.

Pomocna odpowiedź

Napisano

Znalazłem w elektrośmieciach takie cudeńko:

1274769251_Zrzutekranuz2025-04-3012-06-03.thumb.png.b71b12532e453098e80dc48b6791ffbd.png

Według Google jest to czujnik ruchu. Mam dwa pytanka:

1. Co to jest za element w współrzędnych D11?
  2. Jak przeprowadzić testowanie z wykorzystaniem wejścia TEST?

• Lubię! 1

Co do D11 wygląda to na moduł radiowy (jako całość tej płytki), co jest napisane na spodzie? 

Napisy które widnieją na tylnej stronie płytki, a których nie do końca widać na zdjęciu to:

• Q10-Q11: MM3-1
  • L11-L12: ME294V0 oraz W 03/06

GPT twierdzi że jest to moduł radiowy 315MHz i jest częścią bezprzewodowego systemu alarmowego 

Cytat

Moduł oznaczony jako ME294V0 nie jest typowym modułem radiowym, lecz stanowi część systemu alarmowego PowerMax Pro firmy Visonic.FCC Report

🔍 Co to jest ME294V0?

Zgodnie z dokumentacją FCC, ME294V0 to karta strefowa (Zone Card) używana w centrali alarmowej PowerMax Pro. Jej głównym zadaniem jest obsługa stref alarmowych poprzez komunikację z czujnikami bezprzewodowymi działającymi na częstotliwości 315 MHz. Karta ta umożliwia centrali odbieranie sygnałów z różnych czujników i odpowiednie reagowanie na zdarzenia alarmowe. FCC Report

📦 Gdzie można znaleźć ME294V0?

Moduł ME294V0 jest dostępny w sprzedaży jako część zestawu z przekaźnikiem Eberle 042101012007. Zestaw ten oferowany jest m.in. na platformie eBay przez sprzedawcę GM Automation. W opisie produktu znajduje się informacja o płytce ME294V0, co potwierdza jej obecność w zestawie. eBay

Co do tego sześcianu o który pytasz to nie wiem, być może jest częścią stabilizujacą płytkę radiową, wątpię aby to miało jakieś inne przeznaczenie ale mogę się mylić.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...