Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Rozważę dodanie tych kamer, w sumie mam trochę kamer do rpi i jeszcze taką na usb, może coś by z tego udało się poskładać. Dla lepszej orientacji w terenie myślałem też o machnięciu jakiejś apki na telefon (który i tak tam jest z hotspotem) żeby przez usb przekazywał dane z GPS. To tylko programowanie i nic nie muszę na to wydawać.

• Lubię! 2
3 godziny temu, AntekBezak napisał:

Dla lepszej orientacji w terenie myślałem też o machnięciu jakiejś apki na telefon (który i tak tam jest z hotspotem) żeby przez usb przekazywał dane z GPS.

Aktywny hotspot + gps + ładowanie (?) może niezły grzejnik zrobić z tego zetafona.

19 minut temu, orb777 napisał:

Aktywny hotspot + gps + ładowanie (?) może niezły grzejnik zrobić z tego zetafona.

Myślisz? Ja tam na telefonach to się tak średnio znam, wolę komputra.

• 4 tygodnie później...

@robotykLEGO Proszę bardzo, jednak muszę wspomnieć, że ten model ma kilka wad. Został zaprojektowany by łączyć go uciętymi ze szpuli fragmentami filamentu, ale się pomyliłem i otwory są na to za małe. Łączę je drutem (takim jakiego budowlańcy używają do wiązania zbrojeń) i w sumie tak nawet lepiej wyszło. Popełniłem też błąd, ponieważ krańcowe wypustki należą do dwóch różnych segmentów, zamiast do jednego. Nie wykryłem problemów z tym związanych, ale nie jest to poprawne rozwiązanie i może jakieś ukryte problemy ma. Oprócz tego, ten element wystający na wierzchu segmentu, którego zadaniem jest zwiększenie przyczepności oraz ścieranie się zamiast ważniejszych części gąsienicy, jest asymetryczny. Nie poprawiłem tego, bo zorientowałem się dopiero jak już wszystkie były wydrukowane, a nie wpływa to na działanie gąsienicy. Tylko irytuje trochę.

Od razu dostaniesz też model pasującego do gąsienicy koła, może się przydać.

Bryła68.zip kolo.zip

• Pomogłeś! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...