Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

@Nikto0

Zawsze warto się uczyć, ale fizyka jest rozległa :), prościej przejść tutejsze kursy oraz zakupić jakąś książkę dedykowaną dla początkujących . Ja osobiście preferuję książki.

Sam obecnie kończę 2 poziom kursu elektroniki na Forbocie, czeka mnie technika cyfrowa (dla mnie bardziej ciekawa). Napisz czy te kursy przeszedłeś.

• Pomogłeś! 1
5 godzin temu, Nikto0 napisał:

Czy na początek warto przerobić książki do fizyki z liceum jeśli chcę się zajmować elektroniką na razie amatorsko?

Ja myślę, że tak, ale nie same podręczniki. One dają dobrą znajomość pewnych zasad i sposób myślenia o prądzie, ale mało praktyki. Podręczniki + praktyczne uzupełnienie (np. forbotowe kursy) powinny moim zdaniem całkowicie wystarczyć. Podręcznik do drugiej klasy liceum chyba jest w tym przypadku najcenniejszy.

Warto pasjonować się zdobywaniem wiedzy. Wtedy wiele dziedzin jakoś dziwnie się przeplata i łatwiej poznawać zjawiska w naukach ścisłych. A do nauki fizyki polecam Halliday, Resnick podstawy fizyki, dla mnie książka kultowa, którą przerabiałem z ogromną przyjemnością. Nie można o niej powiedzieć, że jest przeteoretyzowana.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...