Skocz do zawartości

Robot, który oddzieli mięso od kości!


Treker

Pomocna odpowiedź

Gdy mięso trafia do obróbki należy precyzyjnie i szybko oddzielić od niego kości, przeważnie dzieje się to przy pomocy specjalnych taśmociągów oraz masy ludzi z ostrymi nożami. Prezentowany robot został wyposażony w równie ostry nóż, a jego precyzja oraz możliwość wykrywania wielkości kości oraz formy mięsa pozwala na zmniejszenie personelu o połowę przy zachowaniu takiej samej wydajności. Używając tych robotów, trzeba jednak pamiętać, że to tylko maszyny, które mogą się zepsuć - a jak wspomniałem wyposażone są one w dość groźną broń. Zachęcam do zapoznania się z poniższym filmem prezentujące różne maszyny tego typu:

Źródło: http://www.diginfo.tv/2010/12/06/10-0250-f-en.php

Link do komentarza
Share on other sites

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.