Mechatronik Napisano Marzec 19, 2011 Udostępnij Napisano Marzec 19, 2011 Witam, Mam następujący problem : Nie wiem jak podłączyć łącze ISP do programatora poniewaz programator ma 6 pinow a złącze ISP 10 pinow.. Prosze o pomoc. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
soban Marzec 19, 2011 Udostępnij Marzec 19, 2011 Przypuszczam że programator ma poprostu wyprowadzone wszystkie potrzebne piny MISO MOSI SCK RST VCC GND. Ale trudno ustalić raczej wtyczkę nie znając programatora ale sądzę, że chodzi Ci o coś takiego? http://www.tupianguanjia.com/bin/3455/avrisp2/avr_isp.jpg ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mechatronik Marzec 19, 2011 Autor tematu Udostępnij Marzec 19, 2011 No tak, o to wlasnie mi chodzi. I nie wiem jak to połączyć.. Mogłbyś mi to wytlumaczyc? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
soban Marzec 19, 2011 Udostępnij Marzec 19, 2011 Ogólnie końcówkę oryginalną tą 10 pinową podłącza się przez położeniu kabla na "ostrzach" które są jednocześnie połączeniami do wtyków żeńskich (nie trzeba lutować) i zaciskasz dodatkową końcówką którą dostajesz przy kupnie wtyku (prościej wtyk składa się z 2 części). Tak masz jedną stronę zrobioną a drugą żeby pasowała w 100% przylutowałbym zgodnie ze schematem który dałem w linku masz napisane które to mosi które miso itp. Poprostu trzymaj się tego i użyj kolorowych kabli żebyś się nie pogubił w łączeniu polecam coś takiego http://www.image.micros.com.pl/_icon_auto/rys.awg2810cr.jpg no i połącz ze sobą te 4 masy (GND) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Mechatronik Marzec 19, 2011 Autor tematu Udostępnij Marzec 19, 2011 No jak złożyc kabel to Ja wiem.. Tylko wlasnie nie wiedzialem jak te 2 złącza połączyć. Ale teraz juz wiem. Dziekuje, temat mozna zamknac.😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Marzec 20, 2011 Udostępnij Marzec 20, 2011 Na przyszłość - założenie tematu wystarczy, nie pisz do mnie na PW skoro tutaj już o to zapytałeś. I tak czytam większość (jeśli nie wszystkie) nowe posty. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź