dominos96 Napisano Kwiecień 2, 2011 Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2011 Zbudowałem programator z tej strony (dodałem tylko kontrolkę zapisu/odczytu i zasilania) Podłączyłem do komputera ustawiłem w biosie ECP+EPP (czy jakoś tak) W PonyProgu jak chce wgrać lub odczytać ATmege pisze "device missing or unkown device (-24)" W Bascomie również nie potrafi znaleść procesora. Tutaj zdjęcie programatora wraz z adapterem na ATmegę8 Tutaj widok od strony ścieżek (nie mogłem dostać takiej samej płytki i kupiłem troszkę inną, musiałem połączyć dodatkowo kilka ścieżek) Tutaj foto błędu w PonyProgu A tutaj filmik z nieudanego programowania https://www.youtube.com/watch?v=FIR_P2xQchc Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
przemub Lipiec 13, 2011 Udostępnij Lipiec 13, 2011 Masz zasilony także uC? Musisz podłączyć do zasilania i programator, i uC. Jeśli masz, spróbuj mocniej docisnąć mikrokontroler. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź