Skocz do zawartości

SCARA Matlab - program symulacyjny

Pomocna odpowiedź

w kazdej klatce dokladny jest nowy punkt do macierzy wspolrzednych, a czyszczenie jest robione i tak zeby narysowac robota w nowym polozeniu.

Uzywam plot3

• 1 rok później...

Witam, mam pytanie odnośnie Twojej animacji robota, a dokładniej chodzi mi o animowane napisy pokazujące współrzędne poruszające się przy osiach końcówki robota (zielona, niebieska i czerwona linia).

Jak zrobiłeś, że podczas animacji tekst X, Y, Z nie rozmazuje Ci się po kolejnych klatkach?

Ja wpisując: text(zmiennaX,zmiennaY,zmiennaZ,'jakis tekst');

po kolejnych klatkach otrzymuję efekt komety.

• 7 miesiące później...

musisz czyscic bufor obrazu przed wyrysowaniem calosci w nowej pozycji - tak samo z robotem - gdyby to nie bylo robione to calosc by zostala "zamalowana" przez niego 🙂

instrukcja "cla" w kazdej klatce animacji

• 7 lat(a) później...

Witam Profesorze, dziękuję za ten projekt. Jestem studentem elektrotechniki i elektroniki w Turcji. Mam lekcję robotyki, a profesor zadał nam pracę domową na temat (demo programu SCARA MATLAB). Potrzebuję specjalnego kodu. Jak mogę uzyskać dziękuję.

Hello Professor, thank you for this project. I am an electrical and electronic engineering student in Turkey. I have a lesson on robotics, and the professor gave us my homework on (SCARA MATLAB program demo). I need the special code, how can I get it.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...