Treker (Damian Szymański) Napisano Sierpień 12, 2011 Udostępnij Napisano Sierpień 12, 2011 Witajcie, spędziłem dziś kilka ładnych godzin, aby otagować w jakiś rozsądny sposób nasze artykuły. Następnie stworzyłem tematyczny spis artykułów - myślę, że może się to wszystkim przydać. Jest to wersja beta więc, zapraszam do testowania. Prosiłbym o zgłaszanie tutaj jeśli której z tych artykułów powinny być usunięte (za krótkie, nie potrzebne) lub jeśli powinny zostać dodane do kilku kategorii. Skrypt pobiera automatycznie wszystko co jest potrzebne z bazy danych i generuje posortowane listy, zapraszam do testów: https://www.forbot.pl/forum/articles_list.php Na pewno są tam jeszcze jakieś błędy i literówki, ale wszystko z czasem naprawię. Po ponad 3h godzinach nie widzę już co pisze. Przy okazji podziękowania dla użytkownika Ownya za kilka opisów 😉 Pozdrawiam,Damian Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Sierpień 12, 2011 Udostępnij Sierpień 12, 2011 Najpierw kilka malutkich błędów 😋 najlepszya rtykuł. - w nagłówku...od detekcji czegośtam... - pierwsza linijka opisu Teorii...prowadzonych przez naszych użytkownikó... - test/recenzjaArtykuły na temat algorytmów, czyli sposobach realizacji konkretnych zadań, stosowanych w szeroko pojętej robotyce amatorskiej. Dowiesz się między innimi... - algorytmy...aż do pojazdów gąsinicowych oraz robotow... - Mechanika...Dodatkowo znajdują się tutaj również artykuł na przykład o SMA. - materiałyKażdy robot musi rozpoznawać otoczenie dzięki tym artykułom poznacie sposoby i czujniki dzięki, którym Wasz robot będzie mógł wchodzić w interakcję z otoczeniem. - Czujniki (jakoś ogólnie te zdanie jest dziwne. Bardziej pasuje np. Każdy robot musi rozpoznawać otoczenie. Dzięki tym artykułom poznacie sposoby i czujniki dzięki którym Wasz robot...) rozdzieliłbym to jednak na 2 zdania 🙂 I to chyba wszystko 😋 I tak poza tym to zmieniłbym link u góry strony z kategorii artykuły na właśnie ten katalog :] 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 12, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 12, 2011 Poprawiłem błędy z linkiem jeszcze poczekam. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Sierpień 12, 2011 Udostępnij Sierpień 12, 2011 Ja bym odpalił stamtąd artykuł o sieciach neuronowych, nie dość że nie ukończony, to jeszcze większą jego treść można znaleźć w internecie. resztę przeglądam. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Treker (Damian Szymański) Sierpień 12, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 12, 2011 Część rzeczy, które do tej pory były w artykułach przeniosłem do projektów. Zastanawiam się też nad dołączeniem do spisu również projektów. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawcio0928 Sierpień 12, 2011 Udostępnij Sierpień 12, 2011 W zakładce programowanie przydałby się znacznik jaki język tam jest, albo porostu dodatkowa zakładka w programowaniu. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Sierpień 13, 2011 Udostępnij Sierpień 13, 2011 Kursy programowania ARM są nie pokolei. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2011 Carpe Diem, wszystko jest pobierane i sortowane na podstawie tytułów, więc poprawiłem to troszkę na około, ale chyba jest ok 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2011 Filtruję teraz listę i nie wyświetlam tagów obok nazwy tematu, było to chyba zbędne. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mati 6 Sierpień 13, 2011 Udostępnij Sierpień 13, 2011 na samej górze są odnośniki do forum, katalogu robotów i do artykułów, który mogłby przenosić do tego nowego katalogu zamiast działu na forum Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2011 Wiem o tym, zgłoszone zostało to już wcześniej, jednak nadal jest to jeszcze beta - ciągle dodaje nowe rzeczy, dlatego nie podpinam do nagłówka. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2011 Wprowadziłem dziś kilka małych zmian, między innymi wyróżniłem artykuły, której w mojej opinii są warte polecenia 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Sierpień 13, 2011 Udostępnij Sierpień 13, 2011 Treker, a IMO warty polecenia jest tez artykuł o modułach radiowego zdalnego sterowania, na przykład mnie się on bardzo przydał. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 13, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 13, 2011 To, tak samo jak dokładniejsze tagowanie, jeszcze przede mną 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź