karol9966 Napisano Sierpień 17, 2011 Udostępnij Napisano Sierpień 17, 2011 Witam, Stworzyłem sobie w Eagle'u schemat mojego robota, teraz czas na ułożenie tego na płytce ... tutaj zaczyna się problem. Męcze się z tym już pare dni i nie mogę tego ułożyć tak aby płytka była jednostronna i żeby wszystko się zmieściło tak by nie trzeba było robić dużej ilości przewlekanych łączeń. Jeżeli ktośby miał chwilke wolnego czasu prosiłbym aby pomógł mi ułożyć to. Pozdrawiam schemat - eagle.rar
pawcio0928 Sierpień 17, 2011 Udostępnij Sierpień 17, 2011 W załączniku masz gotową płytkę. Możesz sobie oczywiście poprzesuwać i pogrubić ścieżki. Schemat- forbot.zip 1
karol9966 Sierpień 18, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 18, 2011 Dziękuje Serdecznie. Jeszcze zapytam, czy domową metodą uda się wykonać tą płytkę tak by ścieżki się ze sobą nie zlały ? Czy lepiej zrobić większe odległości między nimi ?
ProeXtreme Sierpień 18, 2011 Udostępnij Sierpień 18, 2011 karol9966, popraw sobie te ścieżki, bo ta płytka termotransferem Ci nie wyjdzie. Pogrub ścieżki i wtedy się pochwal. Lepiej czasem zastosować rezystory 0R (przecinając inną ścieżkę) niż męczyć się z przejściami pomiędzy padami scalaków czy innych elementów. Słyszałem, że najlepsze odległości i grubości ścieżek, aby nie trzeba było nic poprawiać ręcznie na płytce (wykonanej termotransferem) to 0,8mm. 1
dondu Sierpień 18, 2011 Udostępnij Sierpień 18, 2011 Czasami newralgiczne ścieżki łatwo można zmienić poprzez zamianę lub wykorzystanie innych pinów mikrokontrolera na schemacie. 1
karol9966 Sierpień 18, 2011 Autor tematu Udostępnij Sierpień 18, 2011 Dobrze, ścieżki poprawie. Dzięki wszystkim za pomoc/rady.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »