Skocz do zawartości

Pomoc przy ułożeniu elementów w Eagle

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,

Stworzyłem sobie w Eagle'u schemat mojego robota, teraz czas na ułożenie tego na płytce ... tutaj zaczyna się problem. Męcze się z tym już pare dni i nie mogę tego ułożyć tak aby płytka była jednostronna i żeby wszystko się zmieściło tak by nie trzeba było robić dużej ilości przewlekanych łączeń. Jeżeli ktośby miał chwilke wolnego czasu prosiłbym aby pomógł mi ułożyć to.

Pozdrawiam

schemat - eagle.rar

Dziękuje Serdecznie. Jeszcze zapytam, czy domową metodą uda się wykonać tą płytkę tak by ścieżki się ze sobą nie zlały ? Czy lepiej zrobić większe odległości między nimi ?

karol9966, popraw sobie te ścieżki, bo ta płytka termotransferem Ci nie wyjdzie. Pogrub ścieżki i wtedy się pochwal. Lepiej czasem zastosować rezystory 0R (przecinając inną ścieżkę) niż męczyć się z przejściami pomiędzy padami scalaków czy innych elementów.

Słyszałem, że najlepsze odległości i grubości ścieżek, aby nie trzeba było nic poprawiać ręcznie na płytce (wykonanej termotransferem) to 0,8mm.

• Pomogłeś! 1

Czasami newralgiczne ścieżki łatwo można zmienić poprzez zamianę lub wykorzystanie innych pinów mikrokontrolera na schemacie.

• Pomogłeś! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...