wyoyo Napisano Październik 16, 2011 Udostępnij Napisano Październik 16, 2011 Witam wszystkich użytkowników forum 🙂 Chciałem się pochwalić moim pierwszym robotem zrobionym od podstaw. Jest nim oczywiście klasyczny światłolub. Zbudowałem go opierając się na artykule www.forbot.pl/forum/topics20/dla-poczatkujacych-jak-zrobic-robota-od-zoltodzioba-do-pierwszego-robota-w-dwa-tygodnie-vt1096,100.htm Czekam na ocenę mojego robota, oraz wskazówki co dalej mogę zrobić, czego się uczyć. Zamieszczam kilka zdjęć oraz film: Pozdrawiam 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Październik 16, 2011 Udostępnij Październik 16, 2011 Robot bardzo ładny. Oczywiście następnym krokiem może być zrobienie LF na atmega8. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
bartekwr1335 Październik 16, 2011 Udostępnij Październik 16, 2011 Gratulacje! Moim pierwszym (i jak na razie tylko jednym, ale pracuję nad LF) robotem też był światłolub BW-01 😉 Mocowanie płytki na izolację hehe 😉 Mogłeś tam przykręcić na dystanse, ale i tak jest fajnie. Ważne, że działa. Pierwszy krok jest najważniejszy 😉 Jeszcze raz gratuluję 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mati 6 Październik 16, 2011 Udostępnij Październik 16, 2011 jeszcze łatwiejszym następnym krokiem jest zrobienie na mikrokontrolerze (np. w/w atmega8) robota odbijającego się od przeszkód 🙂 Sporo łatwiejszy od line followera co równa się z łatwiejszym oswojeniem z UC. pozdro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
piotreks-89 Październik 16, 2011 Udostępnij Październik 16, 2011 Gratuluję konstrukcji 😉 Co do oswojenia się z mikrokontrolerami to nie polecam zaczynać od robotów, nawet prostych 😉 Lepiej nauczyć się podstaw z dobrych książek i wiedzieć co i jak... Potem roboty to już sprawa hardware, bo software masz opanowane bardzo dobrze 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Październik 16, 2011 Udostępnij Październik 16, 2011 Ładny robot, estetyka na całkiem wysokim poziomie, pogratulować! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »