stasiu Napisano Styczeń 26, 2012 Udostępnij Napisano Styczeń 26, 2012 witam. Oglądałem wiele schematów. Od banalnie łatwych po te wręcz nie możliwe (jak dla mnie). I stąd moje pytanie jak nauczyć się rysowania schematów? Może ktoś mi coś podpowiedzieć?? listę znaków graficznych już mam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 Eagle 😋 darmowy program do rysowania schematów z dużą ilością bibliotek ... jest na forum nawet kurs :/ Poza tym temat powtarzany i wałkowany wiele razy ... czasami użyj też wujka google ... jak dla mnie powinien temat trafić do kosza Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ps19 Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 Kurs na forum, zrób schemat własnego robota, pooglądaj schematy innych i samo przyjdzie. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
stasiu Styczeń 26, 2012 Autor tematu Udostępnij Styczeń 26, 2012 ps19 takie odpowiedzi rozumiem:) small-man nie pytałem się gdzie programować tylko jak (chodzi o jakieś zasady itp.) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
small-man Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 To ci powiedziałem. W eaglu się rysuje a nie programuje ... wpisz sobie w google "Jak projektować schematy" i trochę ci tego wyskoczy. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dondu Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 ... i od razu ucz się takiej techniki rysowania: http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/04/jak-projektowac-czytelne-schematy.html 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 dondu, właśnie czekałem aż dodasz ten link bo jakoś nie mogłem go znaleźć 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
dondu Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 dondu, właśnie czekałem aż dodasz ten link bo jakoś nie mogłem go znaleźć 🙂 Spis treści się znacznie rozrósł 🙂 - ale wystarczy szukać hasła "czytelne schematy". Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 Jeśli chodzi o inne programy to na stronce Altiuma są filmy demonstracyjne 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
piotreks-89 Styczeń 26, 2012 Udostępnij Styczeń 26, 2012 Przede wszystkim praktyka i praktyka. Musisz poznać podstawowe zasady projektowania czytelnych schematów. To, że ty się z niego rozczytasz, nie znaczy, że innym pójdzie równie łatwo. Jak masz większe i bardziej zaawansowane schematy to warto je tak "grupować". Tutaj jeden z modułów, tam drugi itd. Oczywiście trzeba je odpowiednio porozdzielać i opisać. Ogólnie moja rada to podsumowanie tego co napisali wyżej koledzy 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »