Skocz do zawartości

[Test/recenzja] Język C dla mikrokontrolerów AVR. Od podstaw do zaawansowanych aplikacji - Helion

Pomocna odpowiedź

Mam zamiar kupić te książkę. Z racji, że posiadam laptopa bez portów COM, pragnę się dowiedzieć jak wygląda sprawa z USBasp w tej książce, czy ten programator będzie w niej przydatny, czy będę musiał zbierać kasę tez na jakiegoś starego PC?

A co ma programator do książki?

Skoro jest w niej opis avrdude, to nawet jeśli usbasp nie jest kompatybilny z Atmel Studio, to i tak będzie można nim programować, choć może się to okazać niewygodnym.

A jeśli już miałbyś się decydować na zakup starego kompa - nie bądź głupi - lepiej kup programator Atmela na usb. Jakiś AVR ISP mkII jest (chyba) w książce opisany i na pewno będzie ładnie współpracował z atmelowskim IDE.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

W sumie nie pamiętam treści bo dawno temu czytałem, ale ogólnie: Czy recenzja musi być zawsze pozytywna? To chyba normalne, że można coś zrecenzować, zwrócić uwagę na ewentualne minusy, by ktoś inny mógł dobrze wybrać.

Oczywiście wykluczam sponsorowaną recenzję, bo włączając taki tok myślenia, mamy kilka wariantów "jak myśleć".

Adamos, w mojej opinii książka ta zasłużyła na pozytywną recenzję i taką starałem się napisać. Jednak przy okazji wytknąłem, to co mi w niej nie odpowiadało. Jednak ostatecznie mogę ją zdecydowanie polecić innym 🙂

Uwaga! Oferta specjalnie dla użytkowników serwisu Forbot.pl

Pierwsze 6 osób, które prześlę zgłoszenie na adres konkurs[malpa]forbot.pl

Otrzyma rabat w wysokości aż 40% na zakup opisywanej książki w formie eBook.

Czy czytając tą książkę i nie mając absolutnie żadnej wiedzy na temat mikrokontrolerów i języka C (niestety tylko C++), dam sobie radę, czy jednak najpierw muszę w jakiś sposób uzupełnić wiedzę (a raczej jej brak)>?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.