OldSkull Napisano Sierpień 2, 2012 Udostępnij Napisano Sierpień 2, 2012 Niedługo rozpocznie się nowy kurs na Coursea. Będzie on poświęcony sterowaniu robotów mobilnych. Tłumaczenie fragmentu opisu: "Kurs ten bada,.jak sprawić, żeby roboty mobilne poruszały się w skuteczny, bezpieczny i przewidywalny sposób. Podstawowym narzędziem do osiągnięcia tego celu jest "teoria sterowania", która zajmuje się pytaniem, jak na układy dynamiczne, tzn. systemy, których zachowania zmieniają się w czasie, można skutecznie wpływać. W trakcie kursu, te dwie domeny - Kontrola i robotyka - będą się przeplatać i przejdziemy od podstaw teorii sterowania, przez przykłady robotów o rosnącej złożoności - aż do granicy badawczej. Kurs będzie koncentrować się zarówno na robotach mobilnych aplikacji docelowej jak i problemach, które zostaną objęte m.in. (1) co zrobić aby (zespoły) kołowych robotów uniknały kolizji podczas osiągania lokalizacji docelowej, (2) co zrobić, aby roboty czterowirnikowe śledziły ścieżki w obecności silnych zakłóceń, oraz (3) jak zlokomotyzować dwunożny robot humanoidalny." Brzmi ciekawie 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Usharn Sierpień 2, 2012 Udostępnij Sierpień 2, 2012 To ja trochę poprawię parę błędów tłumaczenia - mam nadzieję, że nie masz mi za złe? 😉 "...jak wykonać ruch..." = "...jak sprawić, żeby (te roboty) poruszały się..." "W trakcie ... " - nie zgubiłeś przypadkiem "kursu"? "rosnącej" "całą drogę" = "aż do" Jak coś znajdę jeszcze, to dodam - no, chyba że autor tematu nie chce. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Sierpień 2, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 2, 2012 Dzięki, poprawiłem. Własnych błędów się nie widzi, a sprawdzanie pisowni mam ustawione na j. angielski. Warto też zwrócić uwagę na inne kursy i zawczasu się zapisać - są o algorytmach, projektowaniu, programowaniu itd. Ale są też wymagające - za to myślę, że jeśli ktoś się skupi na jednym to zarówno sporo się nauczy z danego tematu, jak i podszkoli język. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
baton Sierpień 2, 2012 Udostępnij Sierpień 2, 2012 We expect our class to be offered in the spring of 2013. We'll notify you again when the class starts. ;< Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
OldSkull Sierpień 3, 2012 Autor tematu Udostępnij Sierpień 3, 2012 baton, na pocieszenie: Fundamentals of Electrical Engineering (Fall 2012) Machine Learning (Aug 20th 2012) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »