Skocz do zawartości

Kontrola robotów mobilnych - nowy kurs na Coursea

OldSkull

Pomocna odpowiedź

Niedługo rozpocznie się nowy kurs na Coursea.

Będzie on poświęcony sterowaniu robotów mobilnych. Tłumaczenie fragmentu opisu:

"Kurs ten bada,.jak sprawić, żeby roboty mobilne poruszały się w skuteczny, bezpieczny i przewidywalny sposób. Podstawowym narzędziem do osiągnięcia tego celu jest "teoria sterowania", która zajmuje się pytaniem, jak na układy dynamiczne, tzn. systemy, których zachowania zmieniają się w czasie, można skutecznie wpływać. W trakcie kursu, te dwie domeny - Kontrola i robotyka - będą się przeplatać i przejdziemy od podstaw teorii sterowania, przez przykłady robotów o rosnącej złożoności - aż do granicy badawczej. Kurs będzie koncentrować się zarówno na robotach mobilnych aplikacji docelowej jak i problemach, które zostaną objęte m.in. (1) co zrobić aby (zespoły) kołowych robotów uniknały kolizji podczas osiągania lokalizacji docelowej, (2) co zrobić, aby roboty czterowirnikowe śledziły ścieżki w obecności silnych zakłóceń, oraz (3) jak zlokomotyzować dwunożny robot humanoidalny."

Brzmi ciekawie 🙂

To ja trochę poprawię parę błędów tłumaczenia - mam nadzieję, że nie masz mi za złe? 😉

"...jak wykonać ruch..." = "...jak sprawić, żeby (te roboty) poruszały się..."

"W trakcie ... " - nie zgubiłeś przypadkiem "kursu"?

"rosnącej"

"całą drogę" = "aż do"

Jak coś znajdę jeszcze, to dodam - no, chyba że autor tematu nie chce.

Dzięki, poprawiłem. Własnych błędów się nie widzi, a sprawdzanie pisowni mam ustawione na j. angielski.

Warto też zwrócić uwagę na inne kursy i zawczasu się zapisać - są o algorytmach, projektowaniu, programowaniu itd. Ale są też wymagające - za to myślę, że jeśli ktoś się skupi na jednym to zarówno sporo się nauczy z danego tematu, jak i podszkoli język.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.