slawko_k Napisano Styczeń 17, 2013 Udostępnij Napisano Styczeń 17, 2013 Hej. Został mi ostatni niepotrzebny z projektów które robiłem. W skrócie MPU6050 to cyfrowy 3-osiowy żyroskop i 3-osiowy akcelerometr. Więcej w pdf http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/Components/General%20IC/PS-MPU-6000A.pdf Co wyróżnia moduł od innych które widziałem to ma płytce dodatkowo konwerter 5V<>3,3V na liniach SDA i SCL Mój filmik z działania napisany w BASCOMIE Dodaje mój program w BASCOMIE do odczytu danych z filtrem kompementarnym. Ci co piszą w C czy arduino w sieci kupę przykładów znajdą. 70zł z wysyłką poleconym priorytetem. Zainteresowanego zapraszam na PW Pozdrawiam Sławek
eneuro Październik 28, 2013 Udostępnij Październik 28, 2013 Co wyróżnia moduł od innych które widziałem to ma płytce dodatkowo konwerter 5V<>3,3V na liniach SDA i SCL Z ciekawości jakiej firmy jest ten moduł? Tam są może jakieś 2 mosfety wstawione na liniach SDA/SCL do tej konwersji zgodnie z tą notą aplikacyjną NXP AN10441 Level shifting techniques in I2C-bus design NXP dot com ? Nabyłem ostatnio MPU-6050 w cenie ok. 15$ z dostawą do domu jakiegoś noname (na fotce poniżej),ale nie ma chyba konwersji pomiędzy i2c 3.3V i 5V (zasilanie tylko poprzez wbudowane LDO i linie SDA/SCL podciągnięte rezystorami 4.7k do 3.3V). Ładnie śmiga napwet poprzez optoizolację z PC Linux, ale może będę potrzebował więcej takich modułów, więc z konwersją napięcia na i2C byłyby wygodniejsze...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »