Skocz do zawartości

[Sprzedam] Moduł z MPU6050

Pomocna odpowiedź

Hej.

Został mi ostatni niepotrzebny z projektów które robiłem.

W skrócie MPU6050 to cyfrowy 3-osiowy żyroskop i 3-osiowy akcelerometr.

Więcej w pdf http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/Components/General%20IC/PS-MPU-6000A.pdf

Co wyróżnia moduł od innych które widziałem to ma płytce dodatkowo konwerter 5V<>3,3V na liniach SDA i SCL

IMG_0388.JPG

IMG_0390.JPG

IMG_0388.JPG

Mój filmik z działania napisany w BASCOMIE

Dodaje mój program w BASCOMIE do odczytu danych z filtrem kompementarnym.

Ci co piszą w C czy arduino w sieci kupę przykładów znajdą.

70zł z wysyłką poleconym priorytetem.

Zainteresowanego zapraszam na PW

Pozdrawiam Sławek

Co wyróżnia moduł od innych które widziałem to ma płytce dodatkowo konwerter 5V<>3,3V na liniach SDA i SCL

Z ciekawości jakiej firmy jest ten moduł?

Tam są może jakieś 2 mosfety wstawione na liniach SDA/SCL do tej konwersji zgodnie z tą notą aplikacyjną NXP AN10441 Level shifting techniques in I2C-bus design NXP dot com ?

Nabyłem ostatnio MPU-6050 w cenie ok. 15$ z dostawą do domu jakiegoś noname (na fotce poniżej),
ale nie ma chyba konwersji pomiędzy i2c 3.3V i 5V (zasilanie tylko poprzez wbudowane LDO i linie SDA/SCL podciągnięte rezystorami 4.7k do 3.3V).

Ładnie śmiga napwet poprzez optoizolację z PC Linux, ale może będę potrzebował więcej takich modułów, więc z konwersją napięcia na i2C byłyby wygodniejsze...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.