Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Wiem , wiem . Bardzo dziękuje za szczegółowe porady . Mam się nauczyć programować i sam sobie napisać . Poradziłem sobie jakoś z projektem, wszystko pięknie działa .

Zainteresowanym chętnie pomogę jak to zrobić . Nauczcie się programować i sobie napiszcie.

ps. Jeszcze raz bardzo dziękuje .

Nie myślałeś chyba, że obejdzie się bez nauki programowania? Nawet bym powiedział "programowania", bo język w którym pisze się dla arduino jest bez porównania bardziej przejrzysty dla osoby nie znającej w najmniejszym stopniu jak działa mikrokontroler niż czyste C, albo nawet skusiłbym się na to: bascom.

kamien, ale jak sobie wyobrażasz, że ktoś napisze Ci program nie mając dostępu do Twojego urządzenia? Bez testów?

Nawet jeśli ktoś się na to zdecyduje, poświęcając kilka godzin swojego czasu, to i tak będziesz musiał sam w tym wprowadzać poprawki. Zrobienie sensownie działającego regulatora do obiektu, o którym nie wiemy właściwie niczego, poza tym, że to łódka (jaka duża? jak szybko się porusza?), jest moim zdaniem niemal niemożliwe.

Czy chociaż próbowałeś zapoznać się z Arduino? Zamrugaj sobie diodką, poruszaj serwem, wszystko to jest na prawdę proste i jest na to mnóstwo przykładów. Da Ci klocki, z których będziesz mógł poskładać swojego autopilota.

Migałem diodą , zmieniałem częstotliwość migania. Ale dalej nie wiem co mam robić . A uczyć się języka dla jednego projektu ( tym bardziej że nie bardzo rozumiem o co chodzi ) to trochę bezsensowne . Chociaż bardzo bym chciał się nauczyć .

Łódka ma pływać , wolno ( nawet bardzo wolno ) długość ponad metr . Co do kalibracji , myślę że jak bym wiedział gdzie co jest i za co jest odpowiedzialne , to dał bym rade .

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...