Skocz do zawartości

D2PAK - Eagle

aixI

Pomocna odpowiedź

Cześć, potrzebuję znaleźć stabilizator 5V w obudowie D2PAK i nie mogę odnaleźć w takiego stabilizatora w Eaglu. Korzystał ktoś może z takiego stabilizatora (w takiej obudowie)?

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi. Szukałem no ale nie mogłem znaleźć, dlatego takie pytanie na forum.

To ten stabilizator:

http://electropark.pl/stabilizatory-napiecia-liniowe-jednonapieciowe/2755-7805cd-5v-1-5a-stabilizator-napiecia-d2pak-5901002755002.html

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

W bibliotece v-reg masz ten stabilizator nic nie musisz instalować

Przeszukałem tą bibloteke bo sam go też potrzebowałem i 7805 D2PAK w bibliotece v-reg nie widze. W D2PAKu jest tam tylko LD117 i LM317, które mają inaczej wyprowadzenia niestety.

W tej pobranej bibliotece jest 7805 w D2PAKu.

Wojmajster A powiedz mi jaka w tym różnica skoro wyjścia są identyczne, obudowa również a nazwę możesz dowolnie zmieniać? Bo nie rozumiem problemu. Dodatkowo jest to LD1117 nie 117 a w nocie katalogowej która jest np tu: http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXuqtqv.pdf jest ten sam rozstaw nóżek co w nocie katalogowej kolegi.

A powiedz mi jaka w tym różnica skoro wyjścia są identyczne, obudowa również a nazwę możesz dowolnie zmieniać?
LD1117 ma na "plecach" pin 2 Vout, a 7805 ma w tej obudowie na "plecach" pin 2 GND. Nie można wiec zastąpic jednego drugim. Czego nazwe chcesz zmieniac ? Należy edytowac biblioteke żeby wszystko sie zgadzało.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.