Skocz do zawartości

Poszukiwani autorzy artykułów (ciekawe zadania + wynagrodzenie)

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie, Forbot to forum i liczne dyskusje. Jednak ważne są również artykuły i kursy, które publikujemy. Dlatego chciałbym ogłosić nabór na osoby zainteresowane współpracą przy tworzeniu nowych artykułów. Nie ważny jest dla mnie Wasz wiek czy wykształcenie. Liczy się tylko wiedza i umiejętność jej przekazania.

Kogo szukam?

Poszukuję pasjonatów elektroniki, mechaniki i robotyki. Osób do współpracy jednorazowej lub stałej. Wszystko zależnie od tego, jak będzie układała się współpraca. Wymagana terminowość oraz dbałość o jakość tworzonych treści.

Wynagrodzenie

Nie szukam wolontariuszy. Na samym początku współpracy mogę zaproponować wynagrodzenie barterowe. To znaczy, w postaci narzędzi/podzespołów potrzebnych do tworzenia artykułów. Jednak nie ma, to żadnego powiązania z treścią pisanych prac. Jeśli ktoś będzie chciał stworzyć poradniki na temat AVR, może otrzymać w zamian zestaw z STM32 - wszystko jest do ustalenia. Docelowo możliwe wynagrodzenie (na umowę) zależne od konkretnego artykułu (przy długiej współpracy).

Jakie artykuły mnie interesują?

Mam w głowię listę tematów, które czekają na opisanie. Jednak każdy może zgłosić się z własną inicjatywą widząc braki na Forbocie. Możliwe są wszelkie formy od kursów i poradników, po recenzje książek i modułów elektronicznych.

Forma artykułów

Zainteresowany jestem pracami krótkimi (1 strona A4 + zdjęcia), jak również tymi długimi.

Ile osób szukam?

Chwilowo nie ma limitu, nabór jest otwarty 🙂

Nie jest to praca etatowa, proszę nie liczyć na wynagrodzenia 4 cyfrowe (3 jak najbardziej). Forbot działa hobbystycznie. Zależy mi na kontakcie z pasjonatami elektroniki i robotyki, którzy będą chcieli dzielić się własną wiedzą. W zamian za pomoc wynagrodzę ich trud w sposób ustalony przed rozpoczęciem prac.

Jak się zgłosić?

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną przez system prywatnych wiadomości. Wraz z garścią informacji na swój temat. Napiszcie czym się zajmujecie, o czym moglibyście pisać. Warto też pokazać kawałek Waszego artykułu, jeśli kiedyś jakiś stworzyliście. Odpowiem na każde zgłoszenie w ciągu tygodnia.

Mam nadzieję, że nowa treść wraz z pewnymi zmianami wprowadzonymi po Nowym Roku (Upss... no i się wygadałem) pozwolą zgromadzić u nas jeszcze więcej ciekawych poradników.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...