Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w podstawach programowania mikrokontrolerów

Pomocna odpowiedź

Napisano

Wiec tak. Jestem początkujący i chciałbym nauczyć się programować, ale teksty na internecie to dla mnie "czarna magia". Na początku chciał bym żeby dioda się zapalała i gasła co jakiś czas. Myślę, że na poczatek najlepszy bedzie bascom. I nie chcę wydawać kasy na jakieś zestawy startowe 😉 Znacie może jakieściekawe książki lub strony, ale bez użycia zestawów startowych. Chciałbym wiedzieć co dokładnie bym potrzebował. Programator ISP i co jeszcze? Jak podłączyc programator z mikrokontrolerem? Próbuje się przebić przez google ale tam są tródne tematy i nie dużo z nich rozumiem xD Bardzo dziękuję. Pozdrawiam 😉

Oczywiście, że szukałem 😉 I to co było to poczytałem, ale dużo tematów jest dla bardziej zaawansowanych 😉 Wszystkie kursy przeczytałem i wiele innych tematów (również z innych forów) 😉 Ten do bascoma to tak jakby niedokończony. Do c jest dobry, ale wole zacząć od bascoma 😉 Książek jest dużo, ale trzeba mieć zastaw startowy ;/

Według mnie tak. Nie wymaga dużej wiedzy o AVRach, są tam pewne informacje o działaniu mikrokontrolerów. Wszystko przestawione w prosty i przejrzysty sposób. Do każdego układu jest wykonany schemat i opis.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...