Skocz do zawartości

Płytka Drukowana...

adamek23

Pomocna odpowiedź

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Gość dexter-1000

Pozwolę się wtrącić ze swoimi pytaniami.

Takie płytki uniwersalne to fajna rzecz, ale czy sa jakies "spinacze" czy coś w tym stylu żeby tak porobić scieżki ? Chodzi o to żeby dało się zrobić cała płytkę bez lutowania, wolałbym się skupić na programowaniu niż na lutowaniu. Póki co używam gotowej płytki ale widzę że w przyszłości 70-80 zł za gotową płytkę jest zupełnie nieopłacalne więc w swoim drugim robocie chcę już zrobić swoją.

Gość dexter-1000

Dzięki.

Trochę ten etos lutowania wszystkiego co wpadnie pod rece - nie bardzo mi pasuje. Czy lutowanie daje jakieś realne korzyści ? Może zwykłe złącza mają jakiś straty energii ?

Dzięki.

Trochę ten etos lutowania wszystkiego co wpadnie pod rece - nie bardzo mi pasuje. Czy lutowanie daje jakieś realne korzyści ? Może zwykłe złącza mają jakiś straty energii ?

Połączenia oparte o stykach zawsze są gorszym rozwiązaniem niż połączenie lutowane. Straty energii swoją drogą - one mogą po prostu nie stykać 😋 A potem szukaj gdzie który kabelek dotyka tylko na niby....

Mam pytanie.

Jakie wymiary powinna miec plytka do swiatłoluba??

i skąd mam wiedziec jak polutowac te wszystkie fototranzystoey i połaczyc do tego silniczki bo wykorzysta je zamias serw.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.