Skocz do zawartości

Poprawne połączenie RS232, terminal nic nie wyświetla


dayer41

Pomocna odpowiedź

Witam, mam mały problem z którym męczę się już drugi dzień i mi ręce opadają 🙂 Połączyłem za pomocą przelotki USB-RS232 komputer i Siemensa A50 (w celu sterowania komendami AT). Wszystko działa poprawnie, komendy są wykonywane, diody Rx Tx na przelotce świecą się jak należy (po wykonaniu komendy dioda Rx świeci ciut dłużej więc telefon jakby wysyła dane do terminala), jednak Putty nie chce mi nic wyświetlać. Komenda na włączenie echa ATE1 nic nie zmienia, w terminalu cisza. Dodam, że po zmostkowaniu Rx Tx w przelotce terminal zwraca echo więc przelotka sprawna. Co może być przyczyną? Prędkość połączenia 19200.

Pozdrawiam

Link do komentarza
Share on other sites

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Dołącz do dyskusji, napisz odpowiedź!

Jeśli masz już konto to zaloguj się teraz, aby opublikować wiadomość jako Ty. Możesz też napisać teraz i zarejestrować się później.
Uwaga: wgrywanie zdjęć i załączników dostępne jest po zalogowaniu!

Gość
Dołącz do dyskusji! Kliknij i zacznij pisać...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.