Skocz do zawartości

[minisumo] prośba o sprawdzenie schamatu

Brosper

Pomocna odpowiedź

Witam

Projektuję właśnie mojego drugiego robota minisumo. Mam prośbę o sprawdzenie schematu. W prawdzie robot jest już wykonany (terminy) jednak płytka nie działa.

Co do założeń projektu. Robot będzie zasilany 4 akumulatorkami AAA tak więc zrezygnowałem ze stabilizatora na zasilaniu. Reszta wydaje mi się ok. Jak wiadomo sami nie widzimy swoich błędów.

Dodam że nie studiuję elektroniki a zaprojektowany przeze mnie układ jest oparty na układach przedstawionych na forum.

https://www.dropbox.com/sh/9vykn9d1torkxl7/AABlo5yv3E57JPXt9WnU2Os0a - projekt moterboard2.brd

Wrzucam pliki EAGLA. Tak więc jak by ktoś chciał z tego skorzystać to proszę bardzo, w końcu cała wiedza potrzeba do stworzenia tej płytki pochodzi z forum.

To co wyżej wstaw to jako obrazki co do zasilania to jeśli robot ma być do celów pokazowo edukacyjnych a napędem będą serwa to w sumie może być tylko pytanie po co taki wielki mostek i po co ten LM339 wystarczy adc

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.