Skocz do zawartości

LPC1114 trudne początki- błąd...

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam,
na co dzień programuję uC AVR. Postanowiłem trochę poćwiczyć sobie ARM. Zakupiłem książkę M.Sawicki P.Wujek "Mikrokontrolery LPC1100 PIERWSZE KROKI" oraz zesatw startowy z płytką i uC.

Miganie diodami, joystic przerobiłem i chcę skorzystać z wyświtlacza od noki 3310. Jednak kompilator wyrzuca mi błąd: " fatal error: rt_misc.h: No such file or directory".

Nie mam pojęci gdzie szukać błędu i pomocy. Dodam, że działam z tym wszytskim jeden dzień.

Program do wyświetlacza ściągnąłem gotowy z internetu. Gotowy wkład .hex działa jak należy po wgraniu do porcka, ale chciałem sobie poćwiczyć i napotykam na w/w błąd. Pozdrawiam i czekam na pomoc

Sprawdź jaka to biblioteka i jaka wersja, pobierz, a potem znajdź tutorial instalowania bibliotek dla twojego środowiska. To trochę wróżenie z fusów więc nie jestem pewien czy to pomoże.

Korzystam z LPCExpresso 7.2.0_153( tak jak w książce Panowie radzili). Kod jest bez zmian wrzucony do załącznika. Proszę o sprawdzenie chociaż na początk czy u Was działa. Podejrzewam, że środowisko mam źle przygotowane i stąd moje problemy. Dziękuję i pozdrawiam

09_04_printf LCD3310.rar

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...