Skocz do zawartości

Hobbyking problem przy zamawianiu

Vorcras

Pomocna odpowiedź

Hej,

niedawno postanowiłem sobie zamówić akumulatorki w sklepie HobbyKing. Założyłem konto, PayPal'a , prześledziłem stronę Postage Table , wybrałem aku.. i tu jest problem z wysyłką.

W koszyku mam tylko li-pol turnigy 800mAh , waga = 93g cena coś powyżej 4EU, Chciałem wysłać sobie tanią opcją AirMail ale mam tylko te dwie opcje wysyłki:

Fedex Priority EU40.42

SCS Express to Poland (Under 500g) EU25.50

A kupując z EU warehouse tylko tą 😕 :

Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Poland EU8.63

Widziałem wiele komentarzy ludzi którzy kupowali lipole z wysyłką tzw "Air Mailem" , nawet jak kliknę na poj. li-pola przy finalizowaniu transakcji to pisze tam:

"Due to international air safety regulations, parcels with a total battery capacity of more than 3200mAh cannot be sent via standard 'Air Parcel'."

A 800mAh to dużo mniej...

Nie rozumiem dlaczego mam tak mało opcji do wyboru 🙁 .Miał ktoś podobną zagwostkę? Bo nie uwierzę że hobbyking przestał wysyłać tym sposobem swych produktów(pewnie bardzo by im się to nie opłacało 😃 .

Jak wyrzucisz lipola to wszystko będzie jak powinno. Jakiś czas temu przewoźnik wstrzymał się w transportu lipoli przez to: http://manage.mmail.com.my/story/pos-malaysia-probes-flare-smoke-bomb-parcel-79384

Zamawiałem lipole (2 lipole 3S 2700mah) na początku lipca, przez air mail i paczka zaginęła. Prawdopodobnie na lotnisku uznali lipole za materiał niebezpieczny. Dopiero pare dni temu dostałem zwrot pieniędzy na paypala.

Jak chcesz to dziś albo jutro bede zamawiał z hobbykinga z europejskiego magazynu, to moge wrzucić ci tego lipola do koszyka, i jak przyjdzie to wyśle ci listem poleconym.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.