Skocz do zawartości

AliExpress

Artu

Pomocna odpowiedź

Zapewne wiele osób kupuje w tym serwisie handlowym, a wielu nie miało okazji, z powodu konieczności posiadania karty kredytowej.

Koniec udręki z kartami, i innymi kombinacjami 🙂 Na AliExpress pojawiła się możliwość płatności poprzez "Przelewy24".

(przy "okazji" ARDUINO po taniości 🤯)

comment_Ji7ELy8AhjhGV5UYHg9aNHsIYRqUCRzd.jpg

Komentarz dodany przez: Treker

• Lubię! 1

Poza tym płatność kartą wcale nie jest taką udręką, jak się umie to dobrze obejść 😋 Istnieją karty PrePaidowe. Sam mam internetową kartę PrePaid'ową z BZWBK (kupiłem za 5zł na Allegro) i nie ma problemów z płatnościami. Kartę sobie doładowuję i tyle 🙂

Metoda płatności przez Przelewy24 na Alieexpress ma dwa minusy. Po pierwsze - niektóre banki nie są obsługiwane przez niedziele i święta (a normalnie można korzystać wtedy z Przelewów24). Po drugie - np. żeby działało autouzupełnianie danych przelewu w ING Banku Śląskim trzeba zainstalować dodatek do Chrome'a. Nie wiem jak wy, ale ja jakoś mam średnie zaufanie do takich dodatków 😋 Natomiast w krajowych przelewach autouzupełnianie w Przelewy24 przy płatności przez ING Bank działa normalnie.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

AliExpress ma escrow -- jak nie potwierdzisz, że wszystko w porządku, to sprzedawca twojej kasy nie dostanie. Więc w najgorszym razie będziesz mieć te kilka dolarów zamrożone na parę tygodni.

Mimo wszystko bardzo dziwnie tanio. Sprzedawca dopiero wchodzi na rynek (nie ma żadnych ocen), więc może próbuje się wstrzelić. W każdym razie daj znać (z czystej ciekawości) czy doszło to Arduino 😉

Chyba z tych zamówień nic nie będzie bo AliExpress zamroziło wszystkie transakcje tego sprzedawcy.

We have suspended this seller’s account because we detected unsafe trading activities. All of your pending orders with this seller have been frozen for your security.

We have asked this supplier to provide supporting evidence, such as shipping documents and qualification certificates. If the supplier is unable to provide the evidence or if the evidence is insufficient, we will close the order and process the refund for you within 5 business days (In case of certain circumstance, the processing period may be extended).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.