siemian Napisano Maj 25, 2007 Udostępnij Napisano Maj 25, 2007 Witam ponownie 😃 . W trakcie mojej nauki napotkałem na kolejny problem, nie wiem jak podłączyć h bridge do atmegi8 , planuje zrobić na razie takie przewodowe sterowanie i nie wiem jak zczytać stan czy podłączony przełącznik jest aktywny czy nie oraz nie za bardzo wiem jak zapisać funkcję która spowoduje podanie napięcia do h bridge. Próbowałem zrozumieć ten: http://www.patron.net.pl/artykuly/AVR_tutorial.htm turorial ale jakoś tak nie rozumiem wyjaśnienia autora dotyczącego obsługi klawiatury. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Maj 26, 2007 Udostępnij Maj 26, 2007 Zacznij od BASCOM'a użyj wyszukiwarki już trochę tu jest na ten temat. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
siemian Czerwiec 4, 2007 Autor tematu Udostępnij Czerwiec 4, 2007 przeglądałem ten kurs dotyczący C jednak nie był dla mnie zbyt zrozumiały więc zaczynam od bascoma. I teraz mam konkretne pytanie jeżeli podłącze to portów PB2 i PB3 końcówki L i R z h bridge to jak powinienem zapisać obie funkcje odpowiedzialne za kręcenie w prawo lub lewo chodzi mi o bascoma Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Czerwiec 5, 2007 Udostępnij Czerwiec 5, 2007 Napisałem na szybko kod w BASCOMie: lewo: portb.3 = 0 portb.2 = 1 return prawo: portb.2 = 0 portb.3 = 1 return Powinno działać jeśli: 1.Wejście L(z mostka) podłączysz pod PB.2, a wejście P pod PB.3. 2.Jeśli to taki mostek: Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »