publick Napisano Maj 31, 2007 Udostępnij Napisano Maj 31, 2007 siemanko dopiero co sie zarejestrowalem szukalem troche i nie widze takiego tematu. czy slyszeliscie o SumoBot'ach ??? ❓ ja wlasnie takie robie a czy moze ktos jeszce ?? ❓ pozdro 💡 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ma666ti Czerwiec 26, 2007 Udostępnij Czerwiec 26, 2007 Cała budowa SUMOBOTA jest opisana w gazecie "KOMPUTER ŚWIAT EXPERT" 😅 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Radziu_95 Listopad 27, 2007 Udostępnij Listopad 27, 2007 A w jakich numerach? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 27, 2007 Udostępnij Listopad 27, 2007 06/2007 07/2007 08/2007 09/2007 10/2007 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Brosper Lipiec 2, 2008 Udostępnij Lipiec 2, 2008 Ja jestem właśnie na ostatnim etapie robienia tego robota i powiem że się opłaca z totalnego nooba stałem się początkującym robotykiem. Dodać do tego kurs oślej łączki i już możesz robić własne roboty. niestety koszt robota z KSE wynosi ok 300zł chyba że coś popsujesz to więcej. 😅 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 2, 2008 Udostępnij Lipiec 2, 2008 Brosper, przedstawisz tutaj swoją konstrukcje? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Brosper Lipiec 3, 2008 Udostępnij Lipiec 3, 2008 Tak, tylko muszą dokończyć detale i niedługo zobaczycie go ma forum. 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Brosper Sierpień 20, 2009 Udostępnij Sierpień 20, 2009 No wiec detale poprawione a robot ukończony. Robot opisany na mojej stronie www.redring.pl, czeka na godnego sobie przeciwnika 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Sierpień 21, 2009 Udostępnij Sierpień 21, 2009 Wygląda nieźle. Trochę pachnie prowizorką na ostatnich metrach, a chyba nigdzie się nie spieszyłeś 😃 Jedna tylko poważna uwaga to mógłbyś wyrzucić czujnik sharpa za osłonę. W ten sposób nie atakowałbyś cennym czujnikiem 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Brosper Sierpień 21, 2009 Udostępnij Sierpień 21, 2009 Oj powiem ci że jak na pierwszą konstrukcję to ja się ciesze że to w ogóle działa. Ale trochę masz racje bo ten zielony czujnik (czujnik zderzenia) nie łapie przeciwnika bo mu SHARP przeszkadza. Ale i tak nim nie będę startował w zawodach bo po pierwsze trochę nie zgadzają się wymiary dla klasy minisumo a po drugie jak by mu się coś stało to nie wiem co bym zrobił. A jeśli chodzi ci o prowizorkę na ostatnich metrach budowy to powiem że na robocie znajdą się jeszcze kolorowe naklejki na kołach ale brak mi żółtego tuszu po za tym nie mam pomysłu jak przykleić czujniki białej linii do aluminiowej blaszki wiesz na razie są na plaster. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Sierpień 21, 2009 Udostępnij Sierpień 21, 2009 Przyklej choćby klejem na gorąco, ale od wewnętrznej strony. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Noshi Grudzień 19, 2009 Udostępnij Grudzień 19, 2009 wydają jeszcze Komputer Świat Expert? bo nie mogę znaleźć nigdzie tego a zauważyłem, że sporo osób na forum pisze, że tam jest sporo rzeczy o robotyce 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 19, 2009 Udostępnij Grudzień 19, 2009 Nie sporo, tylko dawno temu była seria kilku artykułów, szczegóły tutaj: http://www.konar.ict.pwr.wroc.pl/infopage.php?id=42 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »