Skocz do zawartości

Kurs STM32 - #13 - Podsumowanie, QUIZ

Pomocna odpowiedź

Witam. Jeśli miałbym wybierać to bardzo proszę o np.ST32F4Dicovery ale w sposób jak był poprzedni kurs na ST krok po kroku tworzenie aplikacji od konfiguracji w Cube po ekran dotykowy, mogą być przykłady z hal , ale żeby było opisane jak doszliśmy do danego przykładu , tak jak wspominałem wyżej kurs żeby był przeprowadzony w sposób jak był wykonany kurs ostatni . Można by wspomnieć o programach do tworzenia grafiki stron okienek programy oferowane przez ST , swoją drogą na ich seminariach a byłem na paru, nigdy nie dowiedziałem się aż tylu przydatnych informacji co na kursie przygotowanym przez Elwisa (powinieneś dogadać się z fachowcami z st i sprzedać im manual ) Pozdrawiam Adam,

Witam,

Kurs bardzo mi się podobał i mam nadzieje na ten wspomniany kurs FPGA 😋

Przy okazji mam pytanie, kupiłem płytkę Nucleo polecaną w kursie i wykorzystałem ją do zbudowania pewnego układu w którym przeszkadza mi kabel usb. Czy da się zasilić jakoś kontroler z użyciem baterii przez któreś z pinów ? Nie chce w tej materii robić eksperymentów żeby czegoś przypadkiem nie uszkodzić bo planuje jeszcze wykorzystywać płytkę.

azotcx, nie próbowałem, ale pewnie wystarczy podpiąć 5V pod goldpiny oznaczone właśnie jako 5V na płytce 🙂

Najwygodniej będzie pewnie jednak dorobić wtyczkę USB, która będzie służyła tylko do zasilania.

• 2 miesiące później...

Zainstalowałem i wszystko działa, kurs jest przygotowany rewelacyjnie już z nim wystartowałem, jedynie mam pytanie: Jak kontrolować czas wykonywania programu podczas debugowania pomiędzy breakpointami i krok po kroku w assemblerze ? Do tej pory bawiłem się AVR'ami w AVR studio i Atmel studio i tam z tym nie miałem problemów 🙂

Próbowałem śledzić rejestr CNT w TIM4 na przykładzie z #7 kursu, ale pokazuje bzdury 🙁

W dokumentacji nie znalazłem danych dotyczących ilości cykli na dany rozkaz 🙁

Może ktoś bardziej doświadczony z lepszą znajomością angielskiego coś podpowie ?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...