Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Dobry wieczór Panowie. Znowu jestem w tarapatach, ponieważ muszę zrealizować projekt na studia. A mam parę problemów. Pisze na forum bo jesteście nie zawodni jeśli chodzi o pomoc. Mianowicie, buduje "instalacje" "leniwego rzeźbiarza". Jeśli chodzi o opis instalacji. "Leniwy rzeźbiarz" składa się z podstawki, jest to zespawana konstrukcja. Na dole tej konstrukcji jest kamień, mianowicie piaskowiec. Na górze jest półka w której jest dziura gdzie przelatuje sznur z zaczepionych dłutem. Mechanizm polega na tym, że silnik z zębatką z mniejszą ilością ząbków nakręca wał na którym jest bęben. W pewnym momencie ząbki się kończą i dłuto spada i tak w kółko. Gdzie jest problem? Nie mam totalnie pojęcia jakiego silnika użyć, może lepiej zastosować silnik krokowy i napisać prosty program? Jak sprawdzałem silniki krokowe to będzie duży koszt. Samo dłuto waży 413 gramów. Nie mam pomysłu na to a mam 2 tyg. A brakuje mi tylko mechanizmu. Jeśli jest ktoś skłonny z trójmiasta mi pomoc, było by bardzo miło się spotkać porozmawiać. Jeśli chodzi o budżet to coś około 70 zł. Części mogą jak najbardziej być używane, nawet lepiej. I sorry za rysunki, nie wrysuje najlepiej.

Pozdrawiam

Napisałem o problemie na forum, ponieważ zawsze dostaje tutaj szybkie i konkretnie odpowiedzi. Z racji tego, że jestem w tarapatach trochę pomyślałem o tym forum, ponieważ "leniwy rzeźbiarz" ma być pewnego rodzajem robotem do łupania kamienia. Ale jeśli uważasz, że totalnie zaśmiecam forum, można temat usunąć, zrozumiem.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...