majsteRantony Napisano Styczeń 17, 2016 Udostępnij Napisano Styczeń 17, 2016 Witam. Otóż mam mały problem z moją drukarką. Otóż wydruki wychodzą bardzo ładnie tylko nie trzymają wymiarów. Zrobiłem prosty test plug i nie chcą się połączyć części.(http://www.thingiverse.com/thing:829416)Próbowałem już z ABS i PLA. Macie może jakieś pomysły co mógłbym zmienić w Slic3rze abym w końcu trzymały wymiary ? Filament: efilament3d Drukarka Reprap. Rozbieżność: 0,4 mm Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
skmskm Styczeń 19, 2016 Udostępnij Styczeń 19, 2016 Zmierz grubość ścianek czy powstają odpowiedniej grubości, poprawiaj za pomocą frow rate. A tak w ogóle to wydrukuj jakiegoś boxa min 4cm szerokiego i pokarz zdjęcie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
luk Marzec 26, 2016 Udostępnij Marzec 26, 2016 Problem najprawdopodobniej nie leży w slicerze tylko firmwarze. wydrukuj kostkę np. 20x20x20mm i zmierz jej wymiary. Jeśli kostka będzie mniejsza lub większe którejś z osi to należy zmienić ilość kroków w firmwarze 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »