Skocz do zawartości

[Worklog] Pierwsza drukarka 3D

Pomocna odpowiedź

Tak, sprawdziłem, podłączone są poprawnie, co do uszkodzenia sterownika, na zupełnie nowym dzieje się dokładnie to samo, zaraz sprawdzę jak to wygląda z innym silnikiem.

EDIT:

Wygląda na to, że jeden z silników jest uszkodzony, na innym wszystko działa poprawnie.

Wygląda na to, że jeden z silników jest uszkodzony, na innym wszystko działa poprawnie.

Hmm ciekawe. A jak mierzysz rezystancję cewek to ten uszkodzony nie różni się niczym od tych działających?

Hmm ciekawe. A jak mierzysz rezystancję cewek to ten uszkodzony nie różni się niczym od tych działających?

Na jednej cewce pokazuje 2 Ohmy, na drugiej 20. Na działających silnikach obie cewki pokazują około 2.

Kaczy, Miałem podobnie kiedy obluzowało się złącze przy silniku, sprawdź połączenia jeśli używasz jakiejś przedłużki

Rzeczywiście, jedno z połączeń musiało być luźne, wyciąłem złączkę i przylutowałem kable bezpośrednio, działa. Dzięki.

• 6 miesiące później...

Kiedy uzbieram funduszę, ogarnę sytuację i złożę pierwszą drukarkę z gotowego projektu 🙂

• 1 rok później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...