BartekG7 Napisano Kwiecień 16, 2016 Udostępnij Napisano Kwiecień 16, 2016 Witam,Stałem się ostatnio posiadaczem płytki stm32f4discovery i chciałem się nią trochę pobawić, niestety mam problem z wykryciem jej przez ST-Link Utility. Przy próbie połączenia wyskakuje następujący komunikat Przy podłączeniu przez kable USB świeci się dioda PWr i COM na czerwono oraz migają te diodki, które powinny ST-Link Utility zainstalowany najnowszy i upgradewowany Sterowniki zainstalowane. Nie mam żadnych wirtualnych napędów Może ktoś miał podobny problem, albo zna kogoś kto miał i go rozwiązał, przeszukałem w internecie. Tam jest głównie napisane, że to przez sterowniki i napędy wirtualne, lecz jak widać to nie to. Liczę na jakiś odzew. Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ps19 Kwiecień 16, 2016 Udostępnij Kwiecień 16, 2016 1.Próbowałeś zrobić to co pisze w tym okienku ? 2. Zrób update firmware programatora, jest to w opcjach tego programu. 3. U mnie czasami pomaga po prostu zmiana portu usb na inny. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Kwiecień 20, 2016 Udostępnij Kwiecień 20, 2016 BartekG7, próbowałeś postępować zgodnie z instrukcją z kursu STM32 F4? Kurs STM32 F4 – #3 – Sprzęt, konfiguracja środowiska Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »