ronnie91 Napisano Lipiec 15, 2016 Udostępnij Napisano Lipiec 15, 2016 Do programowania mikrokontrolerów używam oprogramowania CrossWorks i przez jakiś czas normalnie działał. Jednak w pewnym momencie chciałem go uruchomić i pojawił się komunikat "Unrecoverable failure Internal error detected" i nie mogę go uruchomić. Przeinstalowywałem go już kilka razy i usuwałem przez zewnętrzny soft tak by usunąć go także z rejestrów windowsa i dalej nic, jest ciągle ten sam problem. Ktoś wie w czym może być problem? Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lukaszm Lipiec 16, 2016 Udostępnij Lipiec 16, 2016 Jednak w pewnym momencie A czy jakoś niedługo przed tym momentem nie instalowałeś jakiegoś nowego oprogramowania? Ekspertem od systemów operacyjnych nie jestem, ale może nowa aplikacja nadpisała dzielonego DLLa wykorzystywanego przez CrossWorks i program się wysypuje, a podczas odinstalowywania aplikacji DLL nie jest usuwany (przez dezinstalator CrossWorks). Oczywiście to nic pewnego, może inni na forum mają jakąś dokładniejszą wiedzę na takie tematy. Nie wiem czy to wypali ale możesz spróbować skorzystać z Dependency Walkera, możliwe że uda się zobaczyć co tam się wyprawia z dynamicznymi bibliotekami przy otwieraniu programu (tzn. które się nie ładują). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ronnie91 Lipiec 18, 2016 Autor tematu Udostępnij Lipiec 18, 2016 Masz rację ściągnąłem nowszą wersję crossworksa i przez jakiś czas działały oba. Dodam, że w tej chwili nowsza wersja działa, a starsza nie. Muszę używać jednocześnie obu, bo na starszym mam napisany program, który nie kompiluje się na nowszym kompilatorze. Z tym programem Dependency Walker to ściągnąłem go, ale nie wiem co mam tam podejrzeć, które dll -ki. Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »