Skocz do zawartości

Jaki zestaw na początek?

Pomocna odpowiedź

A poleciłbyś mi jakiś samochód? Taki żeby dało się do sklepu pojechać, no i do pracy też.

A na poważnie to np. w kursie na Forbocie wykorzystywane jest Arduino Uno. Popularne jest jeszcze Nano, Mega i Pro Mini.

A poleciłbyś mi jakiś samochód? Taki żeby dało się do sklepu pojechać, no i do pracy też.

A na poważnie to np. w kursie na Forbocie wykorzystywane jest Arduino Uno. Popularne jest jeszcze Nano, Mega i Pro Mini.

Jaki moduł główny to wiem, szukam tylko zestawu z którym mógłbym coś robić (jakieś czujniki itp.)

szerwi, jeśli na razie nie masz konkretnych wymogów, to może warto zacząć od zestawów do kursów Forbota? Będziesz miał tam wszystkie elementy opisywane w kursie, więc nie będzie problemów z rozpracowaniem poszczególnych części. Jak już załapiesz podstawy, to będziesz wiedział samemu, w którą stronę iść dalej. Sprawdź zestaw do poziomu I oraz poziomu II naszego kursu Arduino.

szerwi, niestety to nie jest zestaw w żaden sposób związany z Forbotem, w kursie bazujemy na wcześniej linkowanych produktach, więc musisz sam ocenić, czy dasz radę samodzielnie rozwiązać problemy z innymi elementami oraz czy aż tyle modułów będzie Ci na początku potrzebne.

szerwi, niestety to nie jest zestaw w żaden sposób związany z Forbotem, w kursie bazujemy na wcześniej linkowanych produktach, więc musisz sam ocenić, czy dasz radę samodzielnie rozwiązać problemy z innymi elementami oraz czy aż tyle modułów będzie Ci na początku potrzebne.

Z tego co patrzyłem, to ten zestaw zawiera wszystkie elementy, które ma zestaw Forbota, i większość to są "takie same wersje", więc problemu chyba nie powinno być 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...