Skocz do zawartości

Zdalne sterowanie oświetleniem LED - BleBox wLightBoxS

Pomocna odpowiedź

Napisano
html_mig_img
Moduł wLightBoxS polskiej firmy BleBox to najmniejszy sterownik taśm LED, jaki miałem okazję testować. Za jego pomocą możliwe jest zdalne sterowanie oświetleniem np. z telefonu.Jak podłączyć moduł BleBox? Czy każdy poradzi sobie z jego skonfigurowaniem? Dlaczego warto zainteresować się tą serią modułów IoT?

UWAGA, to tylko wstęp! Dalsza część artykułu dostępna jest na blogu.

Przeczytaj całość »

Poniżej znajdują się komentarze powiązane z tym wpisem.

U mnie moduł ten sprawdza się całkiem dobrze, jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Niedługo przygotuję jeszcze recenzję kolejnego modułu BleBox inBox, który może być używany w roli "pilota" opisywanego BleBox wLightBoxS.

Warto dodać, że urządzenia firmy blebox, okolicach września-października, mają mieć możliwość działania z Google Home (dzisiaj wymieniałem z nimi maile).

• 1 miesiąc później...

Witam nie mogę znaleźć informacji na temat sterowania. Rozumiem, że podłączając urzadzenie BleBox do żródla prądu 12V sterownaie jest w zakresie 0-12V? Z góry dziekuję za odpowiedź.

(Chciałem wykonać zasilanie diód w zakresie 750mA do 1A)

uma2rma, tak, na wyjściu modułu jest takie samo zasilanie jak na wejściu, czyli w tym przypadku 12V, a regulacja jasności polega na zmianie wypełnienia sygnału PWM.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...