Skocz do zawartości

Co potrzeba do nauki elektronik i elektrotechniki na studiach?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam serdecznie jak w temaci nie jestem pewien co powinienem mieć aby rozpocząć naukę elektroniki i elektrotechniki na studiach gdyż chciałbym zdać te przedmioty a póki co jestem "zielony" w tych dziedzinach.

Prosze o pomoc.

Dzięki za odp. na ogół chciałem się dowiedzieć bo chiałbym się przygotować przed zajęciami aby później nie siedzieć

i myśleć nad tym co i jak robić więc macie jakieś porady czy lepiej spróbowac się dowiedzieć na uczelni z kim ew. będziemy mieli te zajęcia i jego się spytać?

Pozdro 🙂

• 4 tygodnie później...

W dobie internetu najlepiej jest dołączyć do jakiejś grupy na facebooku (najlepiej do grupy jakiegoś starszego od siebie rocznika) i tam dopytać co i jak. Jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie. Ewentualnie popytać samych prowadzących, ale zazwyczaj różnie też to bywa. 🙂

Dziwi mnie trochę takie pytanie u kogoś, kto zamierza poświęcić co najmniej kilka kolejnych lat tej dziedzinie nauki. No cóż, od siebie polecam zakup miernika uniwersalnego. Na pewno się przyda bo teoria to nie wszystko. Pozdrawiam i życzę owocnej edukacji.

Ogólnie ja skonczylem elektrotechnike i sie guzik nauczylem z wykladow lepiej samemu sie uczyc. A to co sie nauczysz na studiach tylko 1 procent wykrzystasz w pracy. Ucz sie na wlasna z reke z ksiazek i filmików na youtubie, a studia traktuj jako papierek (duzo zalezy od miasta).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...