Skocz do zawartości

Blokowanie reklam dodatkiem AdBlock.

Treker

Pomocna odpowiedź

Witam,
osoby, które używają AdBlocka zapewne już wiedzą o czym mówię, jak nie do spójrzcie na samą górę strony.

Postanowiliśmy umieścić komunikat u góry strony (widoczny tylko dla osób używających AdBlocka) w celu nakłonienia Was do odblokowania reklam na diodzie. Niema co tu ukrywać, nasz serwis praktycznie w całości utrzymuje się z reklam, a są one tym bardziej wartościowe dla kupujących im więcej osób je ogląda.

Dlaczego warto oglądać nasze reklamy przedstawiłem tutaj:

https://www.forbot.pl/forum/reklamy.html

Im więcej osób będzie oglądało reklamy i z nich korzystało, tym my będziemy mogli umieszczać ich mniej 🙂 Możemy was zapewnić że na diodzie nigdy nie zobaczycie reklam skaczących i latających za kursorem, staramy się również aby reklamy były "użyteczne" przykładem są wyszukiwarki w sklepie TME.

Między innymi również za cześć tych reklam fundowane są nagrody w konkursie.

Jestem ciekawy waszej opinii na temat reklam na diodzie, zgłaszajcie tu wszystkie swoje sugestie, zażalenia czy cokolwiek innego 😉

Pozdrawiam

A czy ja używam AdBlocka, że nie widzę komunikatu? Używam i nic o tym nie wiem?? 🤯

Co do reklam... sam jestem adminem niszowego, bardzo tematycznego forum, sam utrzymuję domenę i serwer, i wiem co to znaczy dla kieszeni. Każda forma, która pozwoli zmniejszyć uciążliwość finansową jest dobra. Mój serwis nie zarabia na siebie, nie ma reklam, ale chętnie bym dorzucił parę, nienamolnych, nie pchających się na siłę przed oczy.

Tak więc, skoro reklamy pozwalają utrzymać serwis ja osobiście nie widzę (AdBlock 🙂 ) przeciwwskazań 😉

Hmm, dziwne.

Masz adblocka włączonego, nie widzisz naszych reklam i nie widzisz komunikatu?

Wciśnij ctrl+shift+v i zdradź jakie filtry blokują nasze bannery 🙄

Pozdrawiam 😉

Postanowiliśmy umieścić komunikat u góry strony (widoczny tylko dla osób używających AdBlocka)

Nie doczytałem ze zrozumieniem 😳 Nie mam AdBlocka znaczy się 😉

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Ja używam AdbBlocka, ale skoro "trzeba" to go wyłączę. No i jeśli kiedyś zabraknie kaski na utrzymanie diody to ja chętnie się dorzucę. Wiele for organizuje zrzuty na utrzymanie i daje np. użytkownikom którzy się zrzucili rangę/znacznik "Sponsor". Nie mam nic przeciwko aby coś takiego pojawiło się na diodzie

nes86, szczerze to nie przepadamy za takimi rozwiązaniami, bo potem - co ktoś dostanie jakiegoś VIP'a i co mamy mu w zamian dać? Będzie pisał idiotyczne posty, a my mu nawet ostrzeżenia nie będziemy mogli dać czy zwrócić uwagi 😕

Aktualnie do końca roku już się nic w reklamach nie zmieni 😉

Treker...

przydało by się stworzyć subskrypcję reguły wyjątków 😉

Używam AdBlocka lecz nie będę specjalnie tworzył takiej reguły...

Bo nigdy dokładnie nie będę znał adresu reklamy ;D

Proponowałbym tylko że użytkownik klika na linka, a on dodaję mu regułę wyjątku tutaj na diodę i jej reklamy ;D

(oczywiście wszystko w formie subskrypcji, żeby można było ją uaktualniać o nowe reklamy ;D )

Używam AdBlocka lecz nie będę specjalnie tworzył takiej reguły...

Prościej kliknąć "Wyłącz blokowanie na forbot.pl", raz klikasz i zapominasz, nie trzeba ściągać subskrypcji itd, reklamy na diodzie widać, a na innych www nie 😉

Mam problem. Jest komunikat, nie ma reklam, a ja nie używam AdBlocka, nawet nie mam FF. Używam Google Chrome.

Grzebałem w ustawieniach ale nigdzie nie mogę znaleźć nic odnośnie reklam. Jakby ktoś wiedział co na to poradzić, byłbym wdzięczny za wskazówkę.

Pozdr.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.