Skocz do zawartości

Line follower- sprawdzenie płytki drukowanej

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć, czy mógłby ktoś sprawdzić czy nie popełniłem jakieś gafy w trakcie projektowania schematu oraz szczególnie przy łączeniu elementów na pcb? Wykonanie płytki będę zlecał firmie, więc chciałbym uniknąć niepotrzebnych kosztów, zwłaszcza że będą jak na mój skromny budżet wysokie. 😃

Układ wydaje mi się, że jest połączony prawidłowo, jednak po sprawdzeniu połączeń przy pomocy DRC wygenerowało 4 błędy Airwire związane z listwą goldpin JP5 oraz podłączonych do niej rezystorów i włącznika. Do listwy ma być podłączony moduł bluetooth. Zdaję sobie sprawę, że DRC sprawdza czy są przestrzegane ustawione przeze mnie reguły, ale nie za bardzo rozumiem co spowodowało błąd akurat w tym przypadku. Błędy także są wyłapane na schemacie i są związane z nadpisaniem połączeń przy zasilaniu(+7.4V).

Z góry dzięki za pomoc.

Komentarz dodany przez: Treker

line_follower.rar

image.rar

Oczywiście wszyscy korzystają z Eagle w/g Ciebie? Lepiej pokazać jakiegoś jpega, png ... pdf.

Pozdrawiam,

Chyba już głową byłem na imprezie jak zakładałem temat i wychodzi, że wtedy według mnie wszyscy korzystali z eagle 😃 Dołożyłem dodatkowe archiwum z .png

AirWire to niepołączone ścieżkami piny - brak połączenia elektrycznego.

Problem rozwiązany- nie zwróciłem uwagi na mały szkopuł.

Czy ze względu na sposób w jaki poprowadziłem ścieżki na pcb mogą wyniknąć jakieś niepożądane konsekwencje?

Wrzuć obrazki poprzez przycisk wyślij obrazek - nikt nie będzie pobierał archiwów co chwilę.

Gdy to robiłem to podczas generowania linku z kodem wyświetlała się pusta strona. Zrobiłem kilka prób, ale na więcej nie miałem czasu. Jak wrócę do mieszkania spróbuję jeszcze raz.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...