kharadrast Napisano Sierpień 11, 2018 Udostępnij Napisano Sierpień 11, 2018 Witam, mam problem gdyż stworzyłem pewnego robota bazującego na arduino nano. W tym układzie sterownik jest zasilany za stabilizatorem z przetwornicy (5V). Gdy podłączyłem usb i chciałem sprawdzić monitor portu szeregowego arduino tak jakby się chwilowo zawiesiło i straciłem z nim komunikację (verification error content mismatch). Myślałem że to kwestia przypadku ale to samo stało się na innym nano.. Czy to przez fakt zewnętrznego zasilania razem z usb? Dodam, że jak wyciągnę arduino zaprogramuje i wsadzę do układu to wszystko działa jak należy. Z góry dzięki za odpowiedź. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Sierpień 11, 2018 Udostępnij Sierpień 11, 2018 @kharadrast, witam na forum! Nie powinno być żadnego problemu. Można równocześnie zasilać Arduino z 5V i komunikować się przez UART. Jak dokładnie masz to wszystko podłączone? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kharadrast Sierpień 11, 2018 Autor tematu Udostępnij Sierpień 11, 2018 Na załączniku jak to wszystko jest podłączone : Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Sierpień 11, 2018 Udostępnij Sierpień 11, 2018 Nie do końca rozumiem w którym momencie wyskakuje to "verification error content mismatch" - jak włączysz monitor portu szeregowego i spróbujesz Arduino zaprogramować jeszcze raz? Czy jest samo "verification error content mismatch", czy są dalej jeszcze jakieś informacje o błędzie? PS sprytny sposób estetycznego opisywania wyprowadzeń, chyba się zainspiruję 🙂 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »