Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam, mam 52 lata, około 20 lat przerwy w zajmowaniu się elektroniką a od niedawna pracuję jako elektronik/informatyk (w tej kolejności).  Po szkole średniej jestem elektronikiem analogowym a chciałbym być cyfrowym :). Wprawdzie posiadana wiedza na razie wystarcza ale mam nadzieję na jej znaczne poszerzenie i skorzystanie w przyszłości z innych kursów.

• Lubię! 1

Witam.

Mam na imię Andrzej i jestem już emerytem. Z wykształcenia jestem mechanikiem, ale elektronika zawsze mnie pasjonowała i w wolnych chwilach projektowałem proste układy elektroniki użytkowej na elementach dyskretnych. Tematem ARDUINO zaraził mnie syn i sprezentował mi ostatnio zestawy startowe i ten kurs FORBOTA.

Pozdrawiam autora i wszystkich uczestników forum.

• Lubię! 1

@Ricardus witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności 🙂

@janz witam na forum i życzę udanych eksperymentów z STM32L4 - mam nadzieję, że kurs będzie pomocny!

@ryszard233 witam na Forum! Nigdy nie jest za późno 😉

@Jedrek2022 witam na Forbocie! Mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne. Zachęcam do stałej aktywności na forum 🚀

Witam wszystkich. Nazywam się Łukasz i mam 28 lat. Lubię amatorsko majsterkować i to skłoniło mnie do skorzystania z kursów elektroniki Forbot. Jestem początkującym elektronikiem ale bardzo chcę poznać trochę bardziej elektronikę i dlatego trafiłem tutaj. 🙂 Pozdrawiam. 

• Lubię! 1

Hej wszystkim,

Ja zajmuję się od lat programowaniem algorytmów dla procesora PIC. Piszę w Basicu, ale czeka mnie przesiadka na programowanie w C. Od kilku miesięcy uczę się też pythona i Raspberry, ale do tej pory pracowałem głównie z Raspberry Pi 2B+. Aktualnie przymierzam się do Raspberry Pi4, który właśnie do mnie dotarł i Raspberry Pico. Mam nadzieję, że zdobyte przeze mnie doświadczenia komuś pomogą, a i sam nauczę się na doświadczeniach innych użytkowników... 

Pozdrawiam serdecznie,
   Adrian

• Lubię! 1

@luk16m cześć Łukasz! Witam na Forbocie, mam nadzieję, że nasze materiały będą pomocne. W razie problemów pytaj śmiało 🙂

@dobry_ludek witam na forum i zachęcam do stałej aktywności!

Witam witam! Mam na imię Marcin i ok 40 lat. W koncu zacząłem się uczyć programowania, a za dziecka uwielbiałem ogladac bajki i filmy o robotach jak Generał Daimos lub film Robot Jox.  A teraz z Waszą pomocą chcę budiwać robociki 😁

• Lubię! 2

Witam wszystkich! Mam na imię Tomasz. Zaczynam przygodę z elektroniką totalnie od zera 🙂 Aktualnie zaczynam podstawy elektroniki 🙂 Na pewno nabędę też kurs podstaw lutowania 🙂. Aktualnie moim celem jest samodzielna naprawa uszkodzonego telewizora, laptopa itp...🙂 Pozdrawiam!! 🙂 

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...