czujnick Napisano Październik 4, 2018 Udostępnij Napisano Październik 4, 2018 Witam, mam problem polegający na odbieraniu, a dokładniej reagowaniu na odbierane stany w aplikacji, które wysłane zostały z Arduino. Sterowanie, czyli wysyłanie danych z aplikacji do Arduino odbywa się prawidłowo. Problem pojawia się przy odwrotnej komunikacji, czyli z Arduino do aplikacji, ponieważ stany (zmienne) są prawidłowo wysyłane, ponieważ jestem w stanie je odczytać w aplikacji, jednak nie mogę sprawić, żeby odebrany stan wpływał na zmianę przycisku w aplikacji. Chodzi mi o to, że jeśli wysyłam z Arduino wartość "1", to aplikacja ją odbiera prawidłowo i wypisuje w wyznaczonym miejscu, jednak nie zmienia wartości przycisku. Chciałbym, żeby w trakcie odbierania tejże wartości, tekst na przycisku zmieniał się na na przykład "Odbieranie", a gdy żadne wartości nie są odbierane, to był widoczny jako "Przycisk". Myślałem, że problemem może okazać się czas zegara aplikacji i rzeczywiście czasami udało się, że przycisk zmienił swoją wartość, ale było to bardzo rzadko i w ułamku sekundy. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Październik 4, 2018 Udostępnij Październik 4, 2018 @czujnick, witam na forum 😉 Widzę, że to Twoje pierwsze kroki na Forbocie, oto najważniejsze informacje na start: Chcesz przywitać się z innymi członkami naszej społeczności? Skorzystaj z tematu powitania użytkowników. Opis najciekawszych funkcji, które ułatwiają korzystanie z forum znajdziesz w temacie instrukcja korzystania z forum - co warto wiedzieć? Poszczególne posty możesz oceniać (pozytywnie i negatywnie) za pomocą reakcji - ikona serca w prawym dolnym rogu każdej wiadomości. 10 godzin temu, czujnick napisał: Chodzi mi o to, że jeśli wysyłam z Arduino wartość "1", to aplikacja ją odbiera prawidłowo i wypisuje w wyznaczonym miejscu, jednak nie zmienia wartości przycisku. Nie pokazałeś żadnego programu więc ciężko coś doradzić w ciemno. Jak radzisz sobie ze znakami końca linii? Jak dokładnie wysyłasz dane z Arduino i jak je odbierasz w aplikacji? Musisz podać więcej szczegółów 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź