Frubi Napisano Wrzesień 1, 2006 Udostępnij Napisano Wrzesień 1, 2006 Domo jest nowym człekoształtnym robotem tj. sposobem funkcjonowania oraz wyglądem zbliżonym do człowieka. Największy nacisk w tej konstrukcji położono na wykrywanie przedmiotów oraz manipulowanie za pomocą przedmiotów celem przybliżenia do zachowania ludzkiego. Robot posiada 29 stopnie swobody, z elektroniki zaopatrzony został w dwie czarno-białe kamerki CCD, 7 układów DSP Motorola 56F807, 4 kanały CANbus, 49 potencjometrów, 24 sensory, kilkanaście wzmacniaczy sygnałów. Warto obejrzeć film i zobaczyć w jaki sposób robot radzi sobie z przedmiotami codziennego użytku. To jak odbiera i przekłada przedmiot a następnie pionowo ustawia bez możliwości przewrócenia budzi podziw dla twórców. Źródło: www.elektroda.pl PS: Zróbcie mi dział newsy 😎 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 3, 2006 Udostępnij Wrzesień 3, 2006 Nie wiem czy m a takie możliwości ale słyszałem o maszynie/robocie który rozpoznaje zapachy i następnei umie je odtworzyć za pomocą różnych substancji chemicznych które ma na pokłądzie;) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Stvoreq Listopad 27, 2008 Udostępnij Listopad 27, 2008 SRY, ale chyba usuneli film z youtuba. pisze sie:This video has been removed due to terms of use violation. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Listopad 27, 2008 Udostępnij Listopad 27, 2008 A czy to są wykopaliska? Spójrz na datę wysłania tej wiadomości: 01 Wrz 2006 Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź