Skocz do zawartości

Perimetr - sprawdzenie wzoru PCB

wmaker

Pomocna odpowiedź

@wmaker, niestety nie każdy dysponuje oprogramowaniem do otwieranie przesłanych przez Ciebie schematów i wzorów PCB. Materiały te na pewno są pomocne, ale jeśli umieścisz w wiadomości wyeksportowane do PNG schematy i wzory PCB to na pewno więcej osób będzie mogło Ci pomóc 🙂

Schemat - zarówno nadajnika jak i dobiornika jest tak głupi, że nawet nie chce mi się na płytkę zaglądać i szukać tam jakichś błędów, bo te leżą już u podstaw tego układu. Uśmiechnięty pan ze zdjęcia w tytule może i zna się na sprzedawaniu produktów swojej firmy, ale elektronik to z niego jak z koziej dupy trąba. Aż strach pomyśleć, że pozostałe kity tej marki są podobnie projektowane, uruchamiane i testowane.

1 godzinę temu, Treker napisał:

@wmaker, niestety nie każdy dysponuje oprogramowaniem do otwieranie przesłanych przez Ciebie schematów i wzorów PCB. Materiały te na pewno są pomocne, ale jeśli umieścisz w wiadomości wyeksportowane do PNG schematy i wzory PCB to na pewno więcej osób będzie mogło Ci pomóc 🙂

Sądziłem że EAGLE będzie OK. Spróbuję wyeksportować inny plik.

1 godzinę temu, marek1707 napisał:

Schemat - zarówno nadajnika jak i dobiornika jest tak głupi, że nawet nie chce mi się na płytkę zaglądać i szukać tam jakichś błędów, bo te leżą już u podstaw tego układu. Uśmiechnięty pan ze zdjęcia w tytule może i zna się na sprzedawaniu produktów swojej firmy, ale elektronik to z niego jak z koziej dupy trąba. Aż strach pomyśleć, że pozostałe kity tej marki są podobnie projektowane, uruchamiane i testowane.

Czy jest ogólnie dostępny inny moduł perimetru (sensor+generator)?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Dnia 23.01.2019 o 11:36, marek1707 napisał:

No tak, układ do d..y ale alternatywy nie mam, pytanie dodatkowe - czy ten układ będzie niebezpieczny dla Arduino?

marek1707 czy podejmiesz się zaprojektowania (jaki koszt) lepszego układu?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.