czarny8322 Napisano Marzec 19, 2019 Udostępnij Napisano Marzec 19, 2019 Cześć 🙂 W ramach zabicia czasu zbudowałem tracker do gry Fortnite, który chciałbym Wam przedstawić. Urządzenie łączy się z siecią WIFI za pomocą modułu ESP - Wemos D1. Za za wyświetlacz robi - dotykowy LCD TFT 2.4" ze sterownikiem ILI9341. Zasilanie to bateria lipol wraz z modułem ładowania. Podsumowując jest to taki składak z gotowych modułów 🙂 Obudowa została wydrukowana na drukarce 3D a oprogramowanie napisałem w Arduino. Całość ściąga aktualne dane z sieci za pomocą API i wyświetla je na ekranie. Uprzedzając pytania - nick gracza jest przypadkowy:) 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 20, 2019 Udostępnij Marzec 20, 2019 @czarny8322 gratuluję pomysłu na ciekawy gadżet 🙂 Napiszesz coś więcej na temat działania tego układu? Skąd dokładnie pobierane są informacje? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź