Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Ostatnio przeglądając inne fora tematyczne. Natchnąłem się na tzw. personalizację.

Chodzi mi mniej więcej oto że w danych przy poście mogły by być dodatkowe dane np. O ilości zbudowanych robotów ewentualnie jakiś odnośnik do tych konstrukcji lub galerii.

Po za tym można by zmienić "Piwo" na "Diodkę". 🙂

Według mnie ciekawy pomysł z tego względu że wygląd forum to chyba standardowy styl instalowany razem ze skryptem. Można by go trochę zmienić.

Chodzi mi mniej więcej oto że w danych przy poście mogły by być dodatkowe dane np. O ilości zbudowanych robotów ewentualnie jakiś odnośnik do tych konstrukcji lub galerii.

Aktualnie jest pole gdzie można wpisywać język, w którym się programuje, można by też dodać ilość robotów jakie się zrobiło, tylko musiałoby to być jakoś weryfikowane.

Można też dodać pole w stylu O mnie, gdzie każdy w widoku swojego profilu mógłby opisać w kilku zdaniach każdą swoją konstrukcję.

Styl jest zmodyfikowany i to znacznie 😉 Próbowaliśmy zamówić ostatnio nawet nowy styl, ale jakoś nie mogliśmy uzyskać czegoś fajnego.

A co sądzą inni o podanych propozycjach?

Po za tym można by zmienić "Piwo" na "Diodkę". 🙂

Diody to każdy z nas może sobie za kilka groszy kupić 10 sztuk, browar w pubie 7pln 😉.

Kaytec, drogo macie w Olsztynie ;]

Pod językiem (swoją drogą można to pole jakoś wyróżnić, musiałem się dobrze przyjrzeć żeby znaleźć tego Bascoma u Ciebie, Treker) można by dorzucić linki do opisów na forum. + opis w profilu też nie jest złym pomysłem.

A ja zachęcam do podawania w sygnaturze swoich planowanych konstrukcji - można w ten sposób znaleźć kogoś z podobnymi planami, można się wymienić doświadczeniem 🙂

Wolę piwo ;]

Właśnie, podczas setnego przeglądania tematu psotka3, wpadł mi do głowy pomysł. Można oddzielić opis od dyskusji? Tak, żeby opisy były jakby czystymi artykułami autora?

Nie w tym żadnego sensu. Jak autor konstrukcji jest ogarnięty to wie jak edytować posta i wszystko ma w pierwszym poście. Po za tym to jest forum. Działa na zasadzie postów. Jeśli już to trzeba by utworzyć nowy dział co było by totalnym bezsensem.

A ja zachęcam do podawania w sygnaturze swoich planowanych konstrukcji - można w ten sposób znaleźć kogoś z podobnymi planami, można się wymienić doświadczeniem 🙂

Popieram fajnie to wygląda, zaraz swój uzupełnię... 😅

• 4 tygodnie później...

Odkopię temat, ale nie do końca wiem czy mój post tutaj pasuje. Otóż mam prośbę-pytanie: Dałoby się wrzucić shoutboxa na stronę główną (w sensie portal)? Myślę, że ożywiłby się ruch w nim, bo tak to pewnie połowa użytkowników nie wie o jego istnieniu.

Na większości stron jest on na dole i nie widzę aktualnie sensu ani miejsca na umieszcenie go u góry.

Nie no, może być niżej, ale na stronie głównej - portalu. Na przykład między 'nowymi tematami' a tym 'Witaj, ' i awatarem. Albo w ogóle pod nowymi tematami.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...