Skocz do zawartości

Pakiet 11,1v

Fulkar1

Pomocna odpowiedź

Witam! Posiadam taki pakiet, który był w głośniku bluetooth. Oznaczenia na nim to icr18650 2200mah 11.1v. Oto napięcia między stykami balansera 

B+:B2 = 2,76V

B+:B1= 5,48V

B+:B- = 8,12V

Na wyjściu między kablami P- T oraz P+ nie pokazuje żadnego napięcia ani oporu(nie są zwarte) 

Wiem, że jest kompletnie rozładowany, ale czy na wyjściu (P- i P+) nie powinno być jakiegokolwiek napięcia? Ewentualnie jakim  napięciem i natężeniem mogę spróbować naładować ten pakiet? 

Zasilacz do głośnika bluetooth ma 15V 1A, ale na wyjściu do pakietu z płyty nie pokazuje mi żadnego napięcia. Głośnik działa na zasilaczu. 

20190329_060540.jpg

Na tym wyjściu nie ma napięcia ponieważ ten pakiet ma płytkę zabezpieczającą tzw BMS. Ona odcina napięcie na wyjściu żeby nie rozładować pakietu bardziej co mogłoby doprowadzić do uszkodzenia ogniw, albo całego pakietu.

Gdybyś miał zasilacz z regulacją prądu i napięcia mógłbyś naładować każde z ogniw osobno podłączając się pomiędzy odpowiednimi stykami, ale nie doradzę Ci nic więcej bo to może się źle skończyć jeśli będzie ładowane w nieodpowiedni sposób. Gdybyś zrobił zdjęcie makro tego układu z dużą ilością nóżek, ewentualnie spisał oznaczenie układu (o ile w ogóle jest), bo możliwe, że ta płytka jest również kontrolerem ładowania, to wtedy możliwe byłoby naładowanie tego pakietu.

Pakiet nie ładuje się w głośniku?

• Lubię! 1
  • Pomogłeś! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.