Skocz do zawartości

Problem z zasilaniem w Raspberry Pi

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, przed kilkoma dniami zakupiłem zestaw rozszerzony raspberry 3b +. Wykonywałem kursy ze strony. Wczoraj skończyłem na punkcie #10. Dzisiaj próbuje włączyć malinke i brak jakiej kolwiek reakcji. Diody nie świecą nic się nie dzieje. Proszę o pomoc. 

@Konradc300 witam na forum 🙂

Oj to bardzo zły znak. Raspberry Pi było w obudowie i możemy wykluczyć przypadkowe zwarcie? Masz jakiś miernik, aby zmierzyć podstawowe napięcia na płytce? Sprawdzałeś płytkę z innym zasilaczem (lub sam zasilacz)?

Raspberry oczywiście było w obudowie.

Niestety nie mam miernika.

mozna by było sprawdzić płytkę innym zasilaczem, tylko potrzebowałbym jakie ten zasilacz musi mieć parametry. Czy przykładowo nada się do sprawdzenia ten „od telefonu” 5V/1A ? 

(edytowany)

@Treker Rpi wystartowało na zasilaczu od telefonu i wszystko działała dobrze. Natomiast zasilacz dedykowany od rpi podłączony do telefonu ładuje telefon przez Ok 30 sekund następnie się rozłącza i po 10 sekundach ponownie ładuje. Nie wiem czym jest to spowodowane. I co w takiej sytuacji mam zrobić z tym zasilaczem. Pozdrawiam 

Edytowano przez Konradc300

@Konradc300 sprawdź z ciekawości czy to nie kwestia wtyczki/przewodu (może jakieś mechaniczne uszkodzenie zasilacza). Zgłoś reklamację na zasilacz do Botlandu na pewno szybko pomogą 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...